Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je PR správa spoločnosti Samsung.
26. júna 2022, 10:30
Čas čítania 1:49
Sponzorovaný obsah

Nádejný český režisér nakrútil krátky film na mobil. Pozri sa na príbeh o sebavyjadrení a autenticite

Nádejný český režisér nakrútil krátky film na mobil. Pozri sa na príbeh o sebavyjadrení a autenticite
Zdroj: Samsung
TECH SAMSUNG
Uložiť Uložené

Režisér Matyáš Fára natočil krátky film iba smartfónom. Výsledok je porovnateľný s drahou technikou.

Po niekoľkých veľmi úspešných reklamných spotoch má český režisér Matyáš Fára na konte ďalší zaujímavý kúsok. Pre značku Samsung vytvoril krátky film bez použitia drahej techniky a vyjadril v ňom potrebu mladej generácie ukázať svoju autenticitu kedykoľvek a kdekoľvek. Celá snímka je natočená modelom Galaxy S22 Ultra, ktorý dokázal hravo nahradiť profesionálne kamery. Posúď sám, či by si spoznal, že je video natočené iba mobilom.

Sebavyjadrenie osamelého upíra

Tmavá ulička nočnej Prahy a osamelý upír smutne pozerajúci na svoj profil na zoznamke bez jediného spojenia. Zrazu si všimne svietiace reklamy na nový mobil od Samsungu, ktorý vyniká kvalitou fotoaparátu, najmä za zhoršených svetelných podmienok. Neváha, zaobstará si nový Samsung Galaxy S22 Ultra a začne mať s cool fotkami a zábermi na zoznamke úspech. Nová upíria láska na seba nenechá dlho čakať.

Reklama spája milý horor a komédiu. Okrem skvelých funkcií nového fotoaparátu demonštruje sebavyjadrenie a autenticitu, dôležitú tému pre generáciu Z a mladých používateľov smartfónov. Aj smutný a nepochopený upír totiž vďaka funkcii Samsung Nightography môže svetu ukázať, aký je výnimočný, v ktorúkoľvek dennú aj nočnú hodinu.

Hlavnú úlohu smutného upíra si zahral Ján Svoboda a jeho lásku zo zoznamky tatérka Bára Cielecká alias Duhovka. „Natáčanie na mobil bola pre mňa úplne nová skúsenosť. Nevedel som, čo čakať, ale nakoniec sa to prakticky nelíšilo od klasického natáčania na kameru,“ prezradil Jan Svoboda, ktorý si ako upír zaznamenával na mobil nočný život na ulici aj v klube. Ukazuje tým očakávania mladých používateľov smartfónov, ktorí nechcú byť obmedzovaní nedokonalými možnosťami nočných režimov fotoaparátov a túžia sa vyjadriť pomocou fotiek a videí cez deň aj v noci.

samsung
Zdroj: Samsung

Porovnateľný výsledok s profesionálnou kamerou

Natočiť videoklip iba na smartfón bola výzva pre celý štáb. Na prvý pohľad technologické obmedzenia Matej Fára dokázal premeniť na výhodu. „K technologickému obmedzeniu pri natáčaní sme pristúpili ako k zaujímavej skúsenosti. Telefón sme otestovali, zvolili najefektívnejší postup (ručné snímanie so stabilizátorom) a naplánovali zábery tak, aby sme využili všetky prednosti telefónu,“ opisuje. Počas tvorby filmu využil bohaté skúsenosti, ktoré nazbieral pri tvorbe reklamných spotov pre značky ako Škoda, Vodafone a Puma.

Štáb sa skladal z 35 ľudí a kvalita výsledného videa je porovnateľná s finančne náročnými klipmi, ktoré využívajú profesionálne technické vybavenie. „Natívne sme využili aplikácie na fotenie a natáčanie od Samsungu,“ vysvetľuje Matyáš Mára. „Vo finále boli postupy rovnaké ako pri natáčaní na profesionálnu kameru,“ konštatuje nakoniec.

samsung
Zdroj: Samsung

Samsung Galaxy S22 Ultra, na ktorý bolo celé video natočené, je najvyšším modelom tohtoročného prémiového radu smartfónov Galaxy S22. Revolučný fotoaparát s funkciou Nightography umožňuje zhotoviť ostré a kvalitné fotky aj za zlých svetelných podmienok. Má obrovské snímače s pixelmi meniacimi tvar, vďaka ktorým sú aj nočné zábery ostré a dostatočne presvetlené. Nový fotoaparát predstavuje revolúciu, vďaka ktorej má každý možnosť ukázať svoje ja kdekoľvek a v akomkoľvek čase.

pozeraj video
Domov
Zdieľať
Diskusia