Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. júna 2022, 7:52
Čas čítania 0:51
Richard Balog

Najnovší výtvor automobilky Pagani stojí 7 miliónov eur a vyrobených bude len 5 kusov

Najnovší výtvor automobilky Pagani stojí 7 miliónov eur a vyrobených bude len 5 kusov
Zdroj: Pagani Automobili
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY
Uložiť Uložené

Model s názvom Huayra Codalunga je predĺženou verziou Huayra Coupé a osloví všetkých nadšencov športových áut.

Automobilka Pagani predstavila svoj najnovší výtvor, ktorý dostal názov Huayra Codalunga. Ide o predĺženú verziu pôvodného Huayra Coupé a vyrobených bude len 5 kusov s cenou na úrovni 7 miliónov eur. 

Novinka vznikla na podnet dvoch zberateľov vozidiel Pagani, ktorí oslovili zakladateľa a hlavného dizajnéra značky Horacia Paganiho, aby vytvoril tento typ športového vozidla, ešte v roku 2018. 

Odporúčané
Rodina športovo ladených modelov Bentley sa rozrastá o 550-koňové GT S, GTC S a Flying Spur S Rodina športovo ladených modelov Bentley sa rozrastá o 550-koňové GT S, GTC S a Flying Spur S 15. júna 2022, 13:30

Obaja klienti sa výrazne podieľali na výrobe a na dizajne nového klenotu Pagani, keď spolupracovali s divíziou Pagani Grandi Complicazioni. Model Huayra Codalunga je navrhnutý do najmenších detailov vrátane luxusného interiéru s koženými prešívanými sedadlami.

Pod predĺženou zadnou časťou sa nachádza charakteristický motor V12 s výkonom 840 koní a s krútiacim momentom 1 100 Nm, ktorý sa prenáša na zadné kolesá. Zvuk vychádza zo štvorice výfukov vyrobených z titánu pre maximálne zníženie hlučnosti aj hmotnosti. Vozidlo váži len 1 280 kilogramov a v kombinácii s prepacovanou aerodynamikou predstavuje Huayra Codalunga impozantný superšport. 

Horacio Pagani povedal, že vozidlo je výsledkom komplexného sledovania jednoduchých myšlienok. Model Huayra Codalunga podľa dizajnérových slov urobili dlhší a hladší, akoby ho hladil, respektíve formoval vietor. Inšpirovali sa dlhými modelmi áut zo 60. rokov, ktoré pretekali na Le Mans. 

Auto je určené pre nadšencov a zberateľov, ktorí už vlastnia superšporty z dielní značiek Ferrari, Lamborghini či McLaren a hľadajú len výnimočné vozidlá. Vychutnaj si galériu. 

Pagani AutomobiliPagani AutomobiliPagani AutomobiliPagani Automobili
Zobraziť galériu
(10)
Domov
Zdieľať
Diskusia