Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Tento článok je PR správa spoločnosti FAMILY PARK.
9. júna 2022, 11:30
Čas čítania 1:40
Sponzorovaný obsah

Vedel si, že iba hodinu od Bratislavy nájdeš najväčší zábavný park v okolí? Každú sezónu pribúdajú nové atrakcie

ZAUJÍMAVOSTI CESTOVANIE
Uložiť Uložené

Familypark sa objavil v známych slovenských seriáloch a videoklipoch.

Kolotoče či zvončekové dráhy nemusia patriť iba k sezónnym jarmokom. Len hodinu jazdy autom od Bratislavy pri rakúskom mestečku Rust nájdeš najväčší zábavný park v našom okolí a je celkom pravdepodobné, že si ho videl aj v telke alebo vo videoklipoch známych umelcov. Ak máš chuť na dávku adrenalínu, vo Familyparku si zaručene užiješ nabitú letnú zábavu, navyše tento rok pribudla aj jedna nová atrakcia. 

Ešte v 70. rokoch 20. storočia na západ od Bratislavy neďaleko brehov Neziderského jazera si rakúska rodinka Müllerovcov začala budovať svoje budúce impérium. Pri mestečku Rust vybudovali malý rozprávkový park popretkávaný romantickými chodníčkami a bytosťami, ktoré možno poznať z ľudových rozprávok a príbehov.

Familypark
Zdroj: Familypark

O polstoročie neskôr je rozprávkový les už len drobnou súčasťou najväčšieho zábavného parku v Rakúsku. Rodina Müllerovcov areál rozprestierajúci sa na ploche 145-tisíc štvorcových metrov predala, no park napreduje ďalej, každý rok prináša nové atrakcie, ktoré v našom okolí nemajú konkurenciu.

zisti viac

Zábava pre každého

V súčasnosti je Familypark rozdelený na viacero tematických svetov, takže si na svoje príde každá veková kategória. Nezáleží na tom, či miluješ zvončekovú dráhu, adrenalín, romantickú jazdu na retiazkovom kolotoči alebo letné osvieženie v podobe vodných atrakcií. Asi oceníš, že park tienia koruny vysokých stromov, takže sa v lete skryješ pred páliacim slnkom a vyhneš sa nepríjemnému úpeku. 

Familypark je aj fotogenickým miestom, ktoré vynikne na tvojich fotkách a videách, čo inšpirovalo aj Dominiku Mirgovú, ktorá tam prednedávnom spolu s Alanom Murinom natočila videoklip. V polovici mája malo video ku skladbe 24SEDEM premiéru.

Dominika nebola jediná, ktorá tu natočila klip, park sa objavil dokonca aj v detskom videu pre najmenších Fíha Tralala. Zákutia Familyparku zaujali aj tvorcov najsledovanejších slovenských seriálov Oteckovia a Pán profesor. Slováci sem nechodia len preto, že sa na park dobre pozerá objektívom fotoaparátu alebo kamery. Každoročne ho vyhľadávajú rodiny a známe osobnosti, ako napríklad Šorty, Emma Drobná, Matúš Krnčok či Patra Bene, aby si tu oddýchli a užili deň plný zábavy.

Vyskúšaj lietajúci stroj Leonarda da Vinci.
Vyskúšaj lietajúci stroj Leonarda da Vinci. Zdroj: Familypark

Súčasný majiteľ má skúsenosti so zábavnými parkmi naprieč celou Európou, do miesta neustále investuje, preto vždy na začiatku sezóny pribúdajú nové atrakcie. Lákadlom tohto roka je tzv. bobrí hrad, ktorého súčasťou je aj najvyššia vodná šmykľavka v okolí. Osemmiestne člny špeciálny výťah vytiahne do výšky 17 metrov a následne sa spustia na hladinu jazera. Celková dĺžka jazdy bobrím hradom dosiahne štyri minúty, čo z neho robí hlavnú atrakciu tohto leta.

Uži si leto v zábavnom parku
Najvyššiu vodnú šmykľavku v okolí sprístupnia v júni práve vo Familyparku.
Najvyššiu vodnú šmykľavku v okolí sprístupnia v júni práve vo Familyparku. Zdroj: Familypark

Veľkou výhodou je, že webová stránka parku je v slovenčine, takže sa bez problémov dozvieš všetky dôležité informácie. Určite ťa poteší aj bezplatné veľkokapacitné parkovisko.

Domov
Zdieľať
Diskusia