Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. júna 2022, 19:08
Čas čítania 0:38
Ema Stanovská

Ministerstvo zdravotníctva vyvracia tvrdenie ministra práce Krajniaka. Povedal, že očkovanie proti omikronu nemá prakticky zmysel

NEWS KORONAVÍRUS KORONAVÍRUS SLOVENSKO MILAN KRAJNIAK OČKOVANIE SPRÁVY Z DOMOVA
Uložiť Uložené

Ministerstvo zdravotníctva upozorňuje, že vyjadrenie ministra práce sa šíri na sociálnych sieťach, a tak sa mu rozhodlo „doplniť informácie“ pomocou odborníkov.

Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky poukázalo na vyjadrenie ministra práce, sociálnych vecí a rodiny Milana Krajniaka, ktorý v pondelkovej diskusii Denníka N spochybnil očkovanie proti ochoreniu covid-19.

„Na jeseň sme zistili, že tretia dávka proti omikronu prakticky skoro nemá žiaden zmysel,“ povedal Krajniak a dodal: „Nie som si istý na základe informácií, ktoré mám, že proti omikronu je očkovanie týmito očkovacími látkami v poriadku.“

Tieto časti videa sa začali šíriť aj na sociálnych sieťach. Ministerstvo zdravotníctva sa preto rozhodlo zareagovať: „V tomto statuse skúsime pánovi ministrovi doplniť informácie aj s pomocou imunológa Miloša Jeseňáka a infektológa Petra Sabaku.“

Jeseňák pripomenul, že súčasné vakcíny poskytujú vysokú mieru ochrany pred hospitalizáciou a ťažkým priebehom aj pri variante omikron. Je o niečo nižšia ako pri predchádzajúcich variantoch, ale stále je vysoká.

Peter Sabaka ho doplnil s tým, že „vďaka vakcínam a vďaka podpore očkovania aj od lídrov, ako je minister Milan Krajniak, sa podarilo ušetriť množstvo životov, odľahčiť naše nemocnice a urýchliť návrat do normálneho života“.

Domov
Zdieľať
Diskusia