Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. mája 2022, 11:34
Čas čítania 0:36
Jakub Paulík TASR

Vulgárne protesty Smeru si všimol aj portál Politico

POLITIKA ĽUBOŠ BLAHA MONIKA BEŇOVÁ PROTEST ROBERT FICO SMER-SD SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

Poslanec Smeru-SD Ľuboš Blaha vyzýval dav, aby vulgárne nadával slovenskej prezidentke.

Na víkendových protestoch politickej strany Smer-SD odznelo množstvo vulgarizmov, za ktoré sa teraz členovia Smeru ospravedlňujú alebo sa tvária, že ich vôbec nepočuli. Určite ich však zaznamenal server Politico, ktorý informuje o dianí v krajinách Európskej únie. Vydavateľ Politica tvrdí, že ich newsletter čítajú úradníci, diplomati a množstvo ďalších profesionálov z oblasti európskej politiky.

Politico vo svojom newsletteri Brussels Playbook spomenul europoslankyňu Moniku Beňovú, ktorá tvrdila, že Fico ani Blaha vulgárne výrazy nepoužili. Zároveň poukázal na to, že poslanec Robert Fico bude v stredu čeliť hlasovaniu o súhlase s vydaním do väzby. Zo záznamu videa však vieme, že bývalý premiér Fico na proteste použil vulgarizmy a poslanec Blaha vyzval demonštrujúcich, aby na adresu prezidentky skandovali slová „americká k**va“.

Slovenská polícia na sociálnej sieti včera oznámila, že si na záznam z nedeľného protestu „posvieti“. „Bol vyhotovený zvukový a obrazový záznam z predmetného verejného zhromaždenia, ktorý sa momentálne vyhodnocuje a prebieha jeho analýza,“ informovali verejnosť.

Odporúčané
Súd nariadil Ľubošovi Blahovi, aby prestal klamať o prezidentke Čaputovej. Označoval ju za vlastizradkyňu, teraz to musí zmazať Súd nariadil Ľubošovi Blahovi, aby prestal klamať o prezidentke Čaputovej. Označoval ju za vlastizradkyňu, teraz to musí zmazať 24. marca 2022, 9:29
Domov
Zdieľať
Diskusia