Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. apríla 2022, 15:01
Čas čítania 1:09
Viktor Kniš

Pellegrini sa zastal Fica: vyšetrovanie je účelové, za jeho vydanie do väzby nezahlasujeme

NEWS PETER PELLEGRINI ROBERT FICO
Uložiť Uložené

Strana Hlas-SD nepodporí vydanie Roberta Fica do väzby.

Predseda opozičnej strany Hlas-SD tvrdí, že nie je dôvod na to, aby Roberta Fica vyšetrovali, a ak Národná kriminálna agentúra požiada Národnú radu o vydanie predsedu Smeru do väzby, zahlasujú proti. Vyšetrovanie považuje za účelové, vláda Eduarda Hegera sa ním podľa neho snaží zakryť svoju neschopnosť. 

„Vicepremiérovi Matovičovi a špeciálnemu prokurátorovi Lipšicovi nejde o spravodlivosť, ale o otvorenú túžbu pozatvárať opozičných politikov,“ povedal Peter Pellegrini, ktorý podľa svojich slov nemá strach z toho, že by mohli obviniť aj jeho.

Viacerí spolupracujúci obvinení vypovedali, že podnikateľ Miroslav Výboh zobral úplatok pri digitalizácii finančnej správy, ktorý mal ísť Pellegrinimu. Šéfa Hlasu-SD zatiaľ neobvinili, raz ho predvolali na výsluch ako svedka. 

Peter Pellegrini si myslí, že súčasná koalícia využíva orgány činné v trestnom konaní na politický súboj. Obvinenie Fica a Kaliňáka zo založenia a zosnovania organizovanej zločineckej skupiny podľa neho nie je relevantné, pretože ide o paragraf, ktorý vraj NAKA využíva vždy, keď niekoho potrebuje bezdôvodne obviniť. 

Odporúčané
Pellegrini si predvolebnú návštevu Moskvy v roku 2020 vybavil cez Orbána Pellegrini si predvolebnú návštevu Moskvy v roku 2020 vybavil cez Orbána 19. marca 2024, 12:30

„Orgány činné v trestnom konaní musia pôsobiť výlučne na základe zákona, o vine a nevine musia rozhodovať nezávislé súdy,“ hovorí Pellegrini, odvolávajúc sa na prezumpciu neviny. 

Národná kriminálna agentúra v uznesení o vznesení obvinenia označuje politický subjekt Roberta Fica za skupinu, ktorá umožňovala vznik „obludného systému“ a do dôležitých funkcií nominovala ďalšie osoby zo skupiny. Na vrchole celej schémy bol údajne práve predseda strany Smer-SD Robert Fico. 

Odporúčané
Obvinený Fico je vraj hlava organizovanej zločineckej skupiny. Prečo ich s Kaliňákom obvinili? Obvinený Fico je vraj hlava organizovanej zločineckej skupiny. Prečo ich s Kaliňákom obvinili? 20. apríla 2022, 14:10

Roberta Fica a Roberta Kaliňáka obvinili z trestných činov založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, ako aj ohrozenia bankového a daňového tajomstva. Druhý skutok sa týka Igora Matoviča a Andreja Kisku, ktorých daňové kauzy pred rokmi na verejnosti komunikoval práve predseda Smeru.

Bývalému policajnému prezidentovi Tiborovi Gašparovi a nitrianskemu oligarchovi Norbertovi Bödörovi, ktorí sú v kauze Očistec už obžalovaní, takisto pribudli nové obvinenia, a to z ohrozenia bankového a daňového tajomstva.

Domov
Zdieľať
Diskusia