Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
16. apríla 2022, 20:01
Čas čítania 1:27
Adam Novosad

NFT prvého tweetu histórie chcel investor predať za 48 miliónov, ľudia mu ponúkli 277 dolárov. Za rok stratil 99 percent hodnoty

NFT prvého tweetu histórie chcel investor predať za 48 miliónov, ľudia mu ponúkli 277 dolárov. Za rok stratil 99 percent hodnoty
Zdroj: unsplash/Jeremy Bezanger/volně k užití
NEWS KRYPTOMENY NFT
Uložiť Uložené

Iránsky kryptomenový investor bude na svoj nákup historicky prvého NFT dlho spomínať.

Zberateľský kúsok, ktorý mal iránskemu investorovi desaťkrát znásobiť vložené peniaze. Kryptomenový podnikateľ Sina Estavi si minulý rok kúpil originál historicky prvého tweetu zakladateľa sociálnej siete Twitter Jacka Dorseyho vo forme NFT za 2,9 milióna dolárov, pretože veril, že spoločne s kúskom histórie investuje do hotovej zlatej bane. Opak sa ukázal byť pravdou, informuje Coindesk.

Estavi medzitým skončil v iránskom väzení, odkiaľ ho napokon pustili, ale doteraz čelí viacerým obvineniam z podvodu. Možno aj preto sa chcel svojho NFT zbaviť, o čom svet informoval v príspevku na Twitteri zo začiatku apríla.

Na online tržnici spustil aukciu, v ktorej chcel za Dorseyho tweet zinkasovať minimálne 48 miliónov dolárov. Veľkoryso oznámil, že ak sa mu NFT podarí predať, 50 percent zo zisku daruje na charitu. Estavi predpokladal, že charitatívnej organizácii bude môcť poslať okolo 25 miliónov dolárov, lenže aukcia nezožala taký úspech, aký predpokladal.

Odporúčané
Zuzana žije časť roka v Austrálii, časť na Slovensku a medzitým ešte aj cestuje. Prezradila, ako sa jej to podarilo Zuzana žije časť roka v Austrálii, časť na Slovensku a medzitým ešte aj cestuje. Prezradila, ako sa jej to podarilo 2. augusta 2023, 9:30

Na aukcii sa v čase jej úvodného trvania zúčastnilo len sedem rôznych osôb, ktoré mali o NFT záujem. Nikto však nebol ochotný zaplatiť vyžiadaných 48 miliónov dolárov a ani viac ako 2,9 milióna, ktoré Estavi pôvodne investoval.

Spomedzi siedmich ponúk dosiahla najvyššia hodnotu 0,09 ETH, čo bolo v čase odoslania ponuky okolo 277 dolárov, zatiaľ čo najnižšia bola len 0,0019 ETH alebo okolo 6 dolárov. Tieto ponuky z prvého týždňa aukcie Estaviho neuspokojili, a tak svoju pôvodnú očakávanú cenu zmazal, no následne aj tak získal najvyššiu ponuku vo výške 2,2 ETH, čo predstavuje okolo 6 200 dolárov. 

„Moja ponuka na predaj bola privysoká a nie všetci si ju mohli dovoliť. Je pre mňa dôležité, kto si to kúpi, pretože toto NFT nepredám len tak hocikomu. Nemyslím si, že si toto NFT zaslúži hocikto,“ vyjadril sa na margo aukcie Estavi. „Toto NFT nie je len tweet, je to Mona Lisa digitálneho sveta,“ skonštatoval s tým, že momentálne nevie, či svoj zberateľský kúsok nakoniec predá.

V Refresheri ti každodenne prinášame aktuálne správy zo sveta. Viac noviniek nájdeš v našej sekcii news.
Domov
Zdieľať
Diskusia