Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je sponzorovaný obsah spoločnosti Braun
19. apríla 2022, 18:30
Čas čítania 4:02
Sponzorovaný obsah

Najlepší spôsob, ako sa zbaviť chĺpkov? Epilácia má dlhodobý účinok a zvládneš ju aj doma

Najlepší spôsob, ako sa zbaviť chĺpkov? Epilácia má dlhodobý účinok a zvládneš ju aj doma
Zdroj: Pexels.com
MÓDA HOLENIE KOZMETIKA A STAROSTLIVOSŤ O KOŽU
Uložiť Uložené

S IPL epilátorom ti hladká pokožka vydrží aj niekoľko mesiacov.

Boj s nežiaducimi chĺpkami je záležitosťou väčšiny mužov i žien. Hoci časť ľudí dáva prednosť prirodzenému ochlpeniu – a trend podporujú aj niektoré celebrity –, väčšina volí radšej hladkú pokožku. Tú môžeš docieliť aj doma, bez nutnosti navštevovať špecializované salóny alebo sa každý deň holiť. Už totiž nie je pravdou, že domáce metódy sú buď bolestivé, alebo ich musíme opakovať takmer každý deň. IPL epilácia je bezbolestná a zaručí ti hladkú pokožku až na niekoľko mesiacov. V spolupráci so značkou Braun, jedným z popredných výrobcov prístrojov na holenie, ti vysvetlíme, ako funguje a prečo pre teba môže byť najlepšou voľbou.

Epilácia, depilácia… kto sa v tom má vyznať?

Hovorí sa, že trend holenia (zvlášť v intímnych partiách) priniesli do sveta pornohviezdy. Od nich to odkukávalo čoraz viac žien aj mužov a dnes je hladká pokožka považovaná za súčasť hygieny. Uplynulé „covidové“ roky nám znemožnili návštevy skrášľovacích salónov, kde sme mohli relaxovať, zatiaľ čo sa o nás starali odborníci. Museli sme sa tak prispôsobiť situácii a vziať starostlivosť do vlastných rúk.

epilator, braun
Zdroj: Braun

Prvá vec, po ktorej väčšina z nás doma siahne, keď potrebuje rýchlo docieliť hladkú pokožku, je žiletka. Lenže oholenie žiletkou, prípadne holiacim strojčekom, nevydrží dlho, pretože sa chĺpky iba skrátia. Zároveň to nie je práve ekologické riešenie. Za rok sa počet použitých žiletiek nazbiera a všetky potom končia na skládkach. 

Vo chvíli, keď ženy začne časté holenie hnevať, uvažujú o odstránení chĺpkov voskom, cukrovou pastou, epilátorom či laserom. Laserová epilácia je účinná, ale veľmi nákladná a musí ju vykonávať odborník. Epilácia voskom či cukrovou pastou nepatrí medzi obľúbené metódy, pretože väčšine žien sa spája s bolesťou a jej nesprávnym uskutočnením si zároveň môžeš podráždiť pokožku.

Pomerne obľúbenou metódou je epilácia strojčekom, teda vytrhávanie chĺpkov. Väčšina strojčekov disponuje masážnou hlavicou, ktorá tlmí bolesť. Navyše je to rýchla metóda, ktorú zvládneš doma pri filme. Nevýhodou je, že kvôli správnemu používaniu epilátora musíš najskôr chĺpky nechať dorásť do určitej dĺžky, čo je mnohým ženám nepríjemné.

Potom je tu IPL epilácia, ktorá predstavuje prepojenie výhod vyššie spomenutých metód. Vykonáva sa na oholenej pokožke, takže chĺpky nemusia dorásť, a je bezbolestná. Rovnako ako klasickú epiláciu ju môžeš poňať ako relax a pustiť si k nej doma napríklad obľúbený seriál.

IPL epilácia je bezbolestná a dlhotrvajúca

Počas IPL epilácie dochádza k zničeniu korienkov, pretože IPL (intenzívne pulzné svetlo) prenikne až do rastového lôžka chĺpka. Bez toho, aby bolo poškodené ostatné tkanivo, dôjde k vyhladeniu buniek vo vlasovom vačku, takže na mieste už znova chĺpok nevyrastie. Výskyt chĺpkov je tak po určitom čase výrazne nižší a sú jemnejšie.

Epilácia IPL je bezbolestná. Frekvencia ošetrenia je individuálna, záleží na hustote a tvrdosti chĺpkov. Zvyčajne sa prvé dve ošetrenia vykonávajú po štrnástich dňoch a všetky ďalšie približne raz za štyri týždne, kým nie sú dosiahnuté požadované výsledky. Niekomu chĺpky rastú menej už po prvých ošetreniach, niekto si musí na výsledky počkať. Rozhodne to však stojí za to.

braun, epilace
Zdroj: Braun

Zvládneš to aj doma 

Dobrá správa je, že IPL epilátor si môžeš zaobstarať na doma. Je to nákladnejšia investícia ako do žiletiek, ale v dlhodobom horizonte ti prinesie menej starostí s holením, a keď pôjdeš na poslednú chvíľu von, nebudeš musieť premýšľať, či si obliecť sukňu alebo radšej nohavice. Čas ošetrenia je individuálny a záleží na tom, ktoré oblasti riešiš. Napríklad na podpazušie, nohy a intímne partie si treba vyhradiť približne polhodinku.

Pred začatím ošetrenia sa musíš oholiť, aby boli chĺpky v rastovej fáze. Následne sa vykonáva ošetrenie tak, že priložíš IPL epilátor na telo a držíš, kým neprebleskne svetlo (je to takmer okamžite). Rovnakým spôsobom postupuješ po jednotlivých partiách ďalej, aby došlo k ošetreniu celej plochy. Na dané miesto vždy stačí jeden záblesk.

Proces zvládneš hravo aj doma s IPL epilátorom Braun Silk-Expert Pro 5. Vďaka príjemnej veľkosti a vymeniteľným hlaviciam na nohy, paže, tvár, podpazušie, oblasť bikín, hrudník a chrbát dokážeš ľahko ošetriť každý kútik tela. Intenzitu zábleskov prístroj optimalizuje v závislosti od odtieňa tvojej pleti vďaka technológii Skin pre 2.0. Môžeš ho tak používať aj na citlivé miesta, ako je tvár alebo oblasť bikín. Epilátor hladko kĺže po pokožke a zvládne až 125 zábleskov za minútu, takže nemusíš mať strach, že nejaké miestečko vynecháš.

kúpiť silk expert pro 5
epilator
Zdroj: Braun

Cena Braun Silk-Expert Pro 5 sa pohybuje od 269 do 609 €, podľa obchodníka, u ktorého nakúpiš. Ide o väčšiu investíciu, ale životnosť prístroja je 400 000 zábleskov, čo zodpovedá 22 rokom používania, takže ti vydrží veľmi dlho a môžeš sa oň podeliť aj s členmi rodiny. Lacnejší variant môže byť Braun Silk-Expert Pro 3 s nižšou životnosťou, ktorý kúpiš od 339 do 389 €. Vydrží 300 000 zábleskov, čo však stále zodpovedá 16 rokom starostlivosti.

Kto by (ne)mal vyskúšať IPL epiláciu?

Metóda IPL je bezpečná, napriek tomu existujú ľudia, ktorí by sa jej mali vyhnúť. Sú to napríklad tehotné ženy, epileptici alebo ľudia s ochorením srdca. Pred použitím sa preto uisti, že do skupiny ľudí s kontraindikáciami nepatríš. Opatrný buď aj vtedy, ak máš na tele tetovanie alebo pehy, na tieto oblasti sa IPL epilátor nesmie používať.


Vzdať sa hladkej pokožky nemusíš ani v prípade, že patríš do skupiny, pre ktorú IPL epilácia nie je vhodná. Braun myslí na každého a má riešenie aj pre ľudí, ktorí si IPL epiláciu dopriať nemôžu. Vyskúšať môžeš jeden z ich epilátorov, ktorý je vhodnou voľbou aj pre všetkých so svetlými chĺpkami, pretože tie svetelný záblesk nezachytia a IPL metóda je pri nich menej účinná.

Vyhovovať by ti mohol napríklad Braun Silk Épil 9 Flex s plne flexibilnou hlavou, ktorá sa dostane aj na kolená, členky a ďalšie ťažko dostupné miesta. Disponuje svetielkom, vďaka ktorému uvidíš ošetrovanú oblasť do detailu. Navyše je vodoodolný, takže ho môžeš pokojne používať pri sprchovaní alebo vo vani. Disponuje niekoľkými nástavcami na jednoduché použitie na celom tele. Je lacnejší ako IPL epilátor, ceny jednotlivých modelov sa pohybujú od 184,90 do 229,90 € v závislosti od predajcu a modelu. 

epilator, braun
Zdroj: Braun

Nech už zvolíš akúkoľvek metódu, ber ohľad na citlivosť pokožky a dbaj na uvedené pokyny. Značka Braun je už tradičným výrobcom holiacich strojčekov, epilátorov a ďalších produktov určených na pánske i dámske holenie. S IPL epilátorom Braun tak stavíš na kvalitu a overenú značku.

chcem ipl epilátor braun
Domov
Zdieľať
Diskusia