Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. marca 2022, 21:26
Čas čítania 0:40
Jakub Paulík

VIDEO: Ukrajina pred útokom Ruska a po ňom. Hrozivé zábery pripomínajú apokalyptický film

ZAUJÍMAVOSTI SPRÁVY ZO SVETA VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

Niektoré honosné budovy či panelové domy sa dajú po zbombardovaní spoznať iba ťažko.

Invázia Ruska na Ukrajine priniesla okrem množstva ľudských obetí aj obrovské materiálne straty. Na niektoré z nich v krátkom zostrihu záberov z dronov poukazuje na svojom youtubovom účte The Guardian. Prvá séria videí je zameraná na juhovýchodné prístavné mesto Mariupol, ktoré neustále bombarduje ruská armáda. Na ďalších záberoch vidno hlavné mesto Kyjev, Boroďanku a Charkov.

Prvé z menovaných miest Mariupol sa už dlhý čas nachádza v bezútešnom stave. Bez vody a potravín sa v ňom ocitli desaťtisíce civilistov, ktorí zostali v meste uväznení. Pokusy o vytvorenie humanitárnych koridorov pre obyvateľov doposiaľ zlyhávali. Pomocnú ruku vo štvrtok ponúkol aj Červený kríž, ktorý by chcel v piatok riadiť ich evakuáciu. Čaká však na záruky od dvojice bojujúcich strán.

„Z logistických a bezpečnostných dôvodov budeme pripravení riadiť bezpečnú evakuačnú operáciu zajtra, v piatok, za predpokladu, že budú všetky strany súhlasiť s presnými podmienkami vrátane trasy, času začiatku a trvania tejto evakuácie. Je zúfalo dôležité, aby táto operácia prebehla. Závisia od nej životy desaťtisícov ľudí v Mariupole,“ uviedol Medzinárodný výbor Červeného kríza.

Domov
Zdieľať
Diskusia