Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. marca 2022, 9:25
Čas čítania 0:52
Viktor Kniš

AKTUÁLNE: NAKA zadržala 24 ľudí na celom Slovensku

NEWS NÁRODNÁ KRIMINÁLNA AGENTÚRA
Uložiť Uložené

Policajti zasahujú od skorých ranných hodín na celom území. Akciu nazvali Pompeje.

Dovedna 24 osôb zadržali v stredu príslušníci Národnej kriminálnej agentúry počas policajnej akcie s názvom Pompeje. Policajti zasahujú od skorých ranných hodín na celom území SR. Polícia o tom informovala na sociálnej sieti.


„Bližšie informácie poskytneme, keď to procesná situácia dovolí,“ uviedli policajti.

Podľa informácií portálu Aktuality sa akcia týka nákupov štátnych hmotných rezerv, malo by však ísť o staršie zákazky z čias, keď úradu šéfoval Kajetán Kičura. Ten vraj medzi zadržanými nefiguruje, aj naďalej je však obvinený z korupcie, prania špinavých peňazí, porušenia povinnosti pri správe cudzieho majetku a machinácie pri verejnom obstarávaní. Obvinenia odmieta. 

Kičura vraj dostal 220-tisíc eur od podnikateľa Miroslava Solavu, obaja však tvrdili, že išlo len o pôžičku. 

Policajný prezident Hamran: Je predpoklad, že v akcii Pompeje bude obvinených viacero osôb

Podľa policajného prezidenta Štefana Hamrana zatiaľ nie je možné poskytovať ďalšie informácie, povedal to po zasadnutí Bezpečnostnej rady SR.

„Bol som ráno o akcii informovaný, viem zhruba, čoho sa to týka a kam to smeruje, no zatiaľ ešte nemám detaily. Verím, že procesná situácia nám ich v priebehu pár hodín dovolí poskytnúť,“ povedal. Momentálne nevedel ani potvrdiť, či je v prípade niekto obvinený, ale nevylúčil to.

Odporúčané
Ako polícia od volieb stíha poslancov od Matoviča, Kollára aj Pellegriniho rad-radom Ako polícia od volieb stíha poslancov od Matoviča, Kollára aj Pellegriniho rad-radom 7. mája 2022, 16:30

„Prebiehajú úkony, zatiaľ som túto informáciu nedostal, ale je to možné, predpoklad je, že bude obvinených viacero osôb,“ povedal šéf polície bez dodatočného špecifikovania okolností kauzy a zásahu NAKA.

Domov
Zdieľať
Diskusia