Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je PR správa spoločnosti Planeo Elektro.
29. marca 2022, 14:00
Čas čítania 2:07
Sponzorovaný obsah

Ani ty nemáš rád upratovanie? Máme pre teba návod, ako to zvládneš do hodiny

ZAUJÍMAVOSTI DOMÁCNOSŤ VECI V DOMÁCNOSTI
Uložiť Uložené

Stačí dodržať jednoduchý systém a hneď to pôjde lepšie.

Aký je tvoj vzťah k upratovaniu? Nie všetci sme fanúšikmi domácich prác, ale urobiť sa to musí, aj keď sa ti do toho príliš nechce. Ruku na srdce, všetci by sme svoj čas trávili radšej inak než s prachovkou ruke. Jarné upratovanie sa dá celkom premyslene naplánovať, dokonca aj udržateľne, a ty sa tak vyhneš behaniu každú chvíľu s vysávačom.

Máme pre teba krátky návod, ktorý tento proces výrazne skráti a možno ťa to začne aj baviť. Skôr, ako sa do toho pustíš, skontroluj si, či máš doma všetko, čo potrebuješ – od funkčného vysávača a vrecúšok doň až po čistiace potreby. Ak ti niečo bude náhodou chýbať, v planeo.sk to máš za dobrú cenu, drahšie veci si môžeš kúpiť pohodlne na splátky s 0 % navýšením. 

Sprav si systém

Ako vyzerá tvoje upratovanie? Raz sem, potom tam a skončí sa to tak, že robíš tristo vecí naraz a nič nedokončíš? Základné pravidlo je upratať vždy jednu celú miestnosť a až potom prejsť na ďalšiu. Najprv začni s porozhadzovanými drobnosťami, otvor okná, a kým sa ti vyvetrá, poutieraj vlhkou handrou prach. Pri upratovaní kuchyne začni tým, že nanesieš čistiace prostriedky na batériu, drez, pracovnú a varnú dosku, a kým budú účinkovať, vyprac chladničku a skrinky s potravinami. Potom sa vráť k miestam, kde pôsobil prostriedok, špina ti pôjde dole oveľa jednoduchšie, pretože si dal tomu čas. Podobný princíp použi v kúpeľni – čas čakania si môžeš skrátiť triedením kozmetiky a bielizne do práčky. Podlahy povysávaj a pozametaj v celom dome spoločne v závere. 

MUST HAVE: Domáci kompostér FoodCycler od Sage by mal byť v každej domácnosti. V priebehu pár hodín premení organický kuchynský odpad na sterilný substrát bez zápachu. Môžeš sa rozlúčiť so smradľavým smetím uprostred kuchyne. 
planeo elektro
Zdroj: Planeo Elektro

Pravidelnosť ti ušetrí čas

Vieš, ako často by si mal upratovať? V kuchyni ti stačí umyť riad, pracovnú a varnú dosku, v kúpeľni umývadlo, v spálni ustlať posteľ, špinavú bielizeň hodiť do koša na pranie a z obývačky odniesť veci, ktoré tam zostali po poslednom filmovom maratóne. Na záver stačí pozametať všetky podlahy. Takéto základné a rýchle upratovanie celej domácnosti zvládneš do hodiny. 

Raz do týždňa:

  • Vymeň posteľnú bielizeň.
  • Poutieraj prach a umy zrkadlá.
  • Umy vaňu, resp. sprchovací kút a toaletu.
  • Vyčisti vnútro mikrovlnky.
  • Skontroluj potraviny v chladničke.
  • Povysávaj a umy podlahy.
TIP: Tyčový vysávač SENCOR All-in-one zastúpi vysávač kobercov aj čalúneného nábytku, mop aj prachovku. Dočiahneš s ním na garniže a aj do najvzdialenejších kútov pod nábytkom. Povysáva jemný prach aj zvieracie chlpy.
Planeo elektro
Zdroj: Planeo Elektro

Raz mesačne:

  • Povysávaj nábytok a matrace.
  • Opráš lampy.
  • Umy vnútro chladničky, umývačky a práčky.
  • Ak často pečieš, umy aj rúru.
TIP:  Práčky Philco so svojimi technickými vymoženosťami perú ohľaduplne k prírode aj k tvojej peňaženke. Mnohé majú aj samočistiacu funkciu, ktorej pravidelné používanie nielenže udržiava čistú práčku, ale predlžuje aj jej životnosť. 

Povinnosti ako umývanie okien, pranie záclon a závesov závisia od prostredia, v ktorom bývaš. Moderné kávovary ťa upozornia na servis, ale spotrebiče ako napríklad rýchlovarná kanvica, práčka, umývačka riadu si vyžadujú pozornosť každé štyri mesiace. 

planeo elektro
Zdroj: Shutterstock
EXTRA TIP: Čaká ťa maľovanie, drobné opravy nábytku, vŕtanie a ďalšie domáce „majstrovanie“? Náradie Fieldmann ti uľahčí prácu a dáš to ako profík.

Všetky vychytávky, ktoré sme ti spomenuli, nájdeš v PLANEO Elektro za dobrú cenu. 

Domov
Zdieľať
Diskusia