Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je sponzorovaný obsah spoločnosti Footshop.
24. marca 2022, 19:30
Čas čítania 3:20
Sponzorovaný obsah

Vedel si, že Air Max oslavujú svoj deň? Môžeš vyhrať limitovaný model a podporiť dobrú vec

Vedel si, že Air Max oslavujú svoj deň? Môžeš vyhrať limitovaný model a podporiť dobrú vec
Zdroj: Footshop
MÓDA MÓDA
Uložiť Uložené

Skvelé tenisky si zaslúžia aj poriadnu párty.

Najobľúbenejšie tenisky na svete majú svoj vlastný deň. Pobláznili celý svet a niektorí si z nich urobili zberateľský kúsok. Spoločnosť Nike predstavila 26. marca 1987 model Air Max 1, tento ikonický tvar navrhol americký dizajnér Tinker Hatfield. Popularita tenisiek odvrátila spoločnost Nike od bankrotu, vďaka čomu sa Hatfield stal svetovo známym dizajnérom a vytvoril niekoľko známych modelov, ako vybrané Air Jordan či Air Safari.

Dnes je to už streetstylová klasika a o desiatky rokov neskôr si uvedenie jednej z najznámejších kolekcií symbolicky pripomíname. Tohtoročný Air Max Day z dielne Nike a Footshopu sa nesie v duchu hesla Give Fresh Air. Footshop sa preto rozhodol „priniesť čerstvý vzduch“ do miest, a to prostredníctvom komunít. Zámerom je podporiť projekty, ktoré zlepšujú kvalitu života, ľudia sa môžu stretávať a tvoriť, vďaka čomu sa im bude „lepšie dýchať“. Air Max Day nie je len o nových teniskách, ale aj hudbe, workshopoch a lepšom živote v meste.

Bude aj párty

V kreatívnom centre Holešovíc Vnitroblock sa bude 26. marca oslavovať na počesť airmaxiek. Event otvorí workshop raperky Hellwany a Martina Matysa – ukážu ti, aký má význam v hudbe text, flow a beat. Môžeš si vyskúšať rap z remeselnej stránky ako písanie textov či frázovanie. Potom sa dostaneš k tvorbe beatov, bude ťa mať na starosti Mary C, zakladateľka pražskej Synth Library. Nebude to však len o hudbe. Súbežne bude prebiehať ďalší workshop, z ktorého si môžeš odniesť nový prírastok do šatníka. S návrhárkou značky TNY.3 sa môžeš pustiť do vylepšovania veľkej kopy secondhandových kúskov, budeš mať k dispozícii rôzne materiály a nástroje. Po workshopoch na teba večer čaká dobrá párty. Všetky dôležité informácie o evente nájdeš na sociálnych sieťach. 

Aby toho nebolo málo, bude aj raffle o novú limitku Air Max. Pri takýchto špeciálnych limitkách je vždy veľa záujemcov, ktorí si chcú model kúpiť, šancu dostane iba pár šťastlivcov. Ak chceš byť novým majiteľom týchto tenisiek, zapoj sa do losovania a možno vyberú teba. Model Air Max 1 má názov La Ville Lumiere a bol vytvorený špeciálne na oslavu tohto dňa. 

Získaj nové Air Max
Nike Air Max 1 AMD La Ville Lumiere.
Nike Air Max 1 AMD La Ville Lumiere. Zdroj: Footshop

Závan čerstvého vzduchu

Heslom udalosti je Give Fresh Air – vystihuje bublinu vzduchu v päte známej tenisky. Footshop sa organizáciou eventu zameral na podporu komunitných projektov. Forma závisí od konkrétneho projektu – niektoré budú potrebovať financie, iným zas chýba viditeľnosť medzi ľuďmi. Vieš o nejakom, ktorý si zaslúži pozornosť? Môže to byť čokoľvek, napríklad bistro, skejtpark, galéria alebo centrum pre mladých. Nezáleží na tom, či je už zrealizovaný, alebo je to zatiaľ len smelá myšlienka. Jedinou podmienkou je, aby podporoval komunitu, spájal ľudí a v meste sa vďaka nemu bude „lepšie dýchať“. Vieš o niečom konkrétnom? Napíš do 26. marca na [email protected], povedz im, o čo ide a prečo by tento projekt mali podporiť. 

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Footshop Prague (@footshop_prague)

Miesto, ktoré môže inšpirovať teba, sú Holešovice, tu to jednoducho žije a ľudom sa dobre dýcha. Dokonca obsadzujú vysoké pozície v rebríčkoch najlepších svetových štvrtí na život. Prečo? Vždy tam máš čo robiť a ľudia tu radi podporujú komunitné projekty, je to dobrý príklad toho, ako sa pozitívne veci v mestách dajú robiť. Holešovice patria do Prahy 7, kde je, mimochodom, aj rodisko Footshopu. Žiješ v Prahe alebo sem plánuješ ísť na výlet? Máme pre teba malého sprievodcu a zoznam miest, ktoré by sa ti mohli hodiť. O tom, že to tu funguje, sú presvedčení aj organizátori Air Max Day a oslava sa preto bude konať v Holešoviciach. V sobotu 26. marca sa môžeš prísť pozrieť a osláviť tento deň, začínajú už o 15.00 h. Podujatie je verejné, takže vstup máš zadarmo

Mapka Holešovíc.
Mapka Holešovíc. Zdroj: Footshop

1. PONK.space – Komunitná dielňa. Môžeš sem prísť a zrealizovať svoje nápady, organizujú niekoľko kurzov, ku ktorým sa môžeš pridať. Na tomto mieste bude prebiehať hlavný workshop tohtoročného Air Max Day.

2. Prazelina – Môžeš sa pridať k stovke záhradníkov a dobrovoľníkov a spolu môžete pracovať na tejto komunitnej záhrade. 

3. Bike Kitchen – Svoj starý bicykel tu pekne vymakáš. Ide o komunitnú cyklodielňu, kde to žije aj v noci. 

4. PrusaLab – Si tak v duchu inovátor a rád tvoríš nové veci? Táto prototypová dielňa má globálny zásah. Prídeš s nápadom, prihlásiš sa do programu a možno sa dočkáš úspechu. Máš k dispozícii aj nástroje ako 3D tlačiareň.

5. papelote – Okrem netradičného papiernictva môžeš využiť kreatívne grafické štúdio.

6. makeITtoday – Mladá generácia sa tu bude vzdelávať v oblasti finančnej, digitálnej a mediálnej gramotnosti. Kurzy učia nielen to, ako obsah konzumovať, ale aj to, ako ho tvoriť. 

7. Kokoza – Vedel si, že banánová šupka do zmiešaného odpadu nepatrí? Ukazujú ľuďom, že aj pestovanie a kompostovanie dokáže v meste fungovať.

8. H40 – Priestor pre všetko kreatívne. Stretávajú sa tu menšie projekty a je tu všetko možné.

9. Paralelní Polis – Hlavné miesto českej kryptokomunity. Stretávajú sa tu ľudia, ktorí sa zaujímajú o nové technológie alebo využívajú zdieľaný workspace PaperHub.

Plánuješ osláviť spolu s Footshopom Air Max Day? Pripomíname, že hlavný event bude 26. marca v Holešoviciach a vstup je voľný. Poobede otvoria workshopy a oslavy zakončí večerná párty. Okrem toho sa môžeš zapojiť do raffle o limitované Air Max 1 La Ville Lumiere.

Osláv Air Max Day
Domov
Zdieľať
Diskusia