Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. marca 2022, 8:30
Čas čítania 1:15
Martin Mičuda

Nové BMW M4 môže mať po úpravách od AC Schnitzer až 610 koní, čím prekonáva aj osemvalcové M5

Nové BMW M4 môže mať po úpravách od AC Schnitzer až 610 koní, čím prekonáva aj osemvalcové M5
Zdroj: AC Schnitzer
TECH BMW RAD 4 TUNING
Uložiť Uložené

Okrem kozmetických vylepšení sa veľké veci udiali najmä pod kapotou.

Bolo len otázkou času, kedy sa na nové BMW M3 či M4 pozrie jeden z popredných úpravcov. Jedným z prvých je renomovaný nemecký tuner AC Schnitzer, ktorý si pripravil optické aj technické vylepšenia pre tie najostrejšie verzie modelov kupé a kabriolet strednej triedy.

Odporúčané
Poriadne sme prevetrali nové M4 Coupé. BMW sa podarilo vytvoriť niečo výnimočné Poriadne sme prevetrali nové M4 Coupé. BMW sa podarilo vytvoriť niečo výnimočné 2. januára 2022, 9:30

Po optickej stránke najviac badať nové aerodynamické prvky, ktoré dopĺňajú dobre známe nárazníky – dodatočný predný splitter, aerodynamické lišty po stranách blatníka, prvky zvýrazňujúce členenie kapoty s otvormi, výraznejšie bočné prahy či odtrhovú hranu alebo krídlo na veku batožinového priestoru pre kupé.

Na výber sú dva dizajny a farebné vyhotovenia 20″ diskov AC Schnitzer, ktoré je možné osadiť širšími pneumatikami (až 295 mm). Úpravca informuje, že optické doplnky nie sú len na efekt, ale dokážu pri rýchlosti 200 km/h zvýšiť prítlak až o 40 kilogramov.

BMW, M4, AC Schnitzer,
Zdroj: AC Schnitzer

V interiéri sú zmeny tradične len v detailoch. Zákazník môže siahnuť po špeciálne prešívanom volante s použitím Alcantary, veľkých hliníkových pádlach pod volantom či hŕstke iných detailov. Všetko to závisí od preferencií, a teda každý si môže zvoliť doplnky, ktoré sú mu blízke. Samozrejme, gro vylepšení sa upriamuje na technickú stránku.

Odporúčané
Nové C nám dokázalo, že je najpokrokovejšie vo svojej triede. V jednej veci dokonca prekonáva aj vlajkové S Nové C nám dokázalo, že je najpokrokovejšie vo svojej triede. V jednej veci dokonca prekonáva aj vlajkové S 28. septembra 2021, 14:30

Excelentný 3-litrový radový benzínový šesťvalec totiž môže po zásahoch šikovných rúk z AC Schnitzer poriadne nabrať na výkone. Pôvodných 375 kW/510 koní a 650 Nm je možné v zmysle jednotlivých výkonnostných stupňov navýšiť až na úroveň 449 kW/610 koní a krútiaci moment 750. Pre porovnanie, o triedu väčšie M5 s V8 pod kapotou má v štandardnom vyhotovení „len“ 441 kW/600 koní. Rýchlostné parametre nám, žiaľ, tuner zatiaľ nešpecifikuje, je však jasné, že akceleráciu z 0 na 100 km/h zvládnu upravené kúsky za menej ako 3,5 sekundy, čo je údaj sériového vyhotovenia.


Zaujímavé informácie so sebou prináša aj možná úprava podvozkových komponentov. Nemci prichádzajú s možnosťou zvoliť buď športové pružiny znižujúce svetlú výšku o 20 mm, alebo nastaviteľné zavesenie kolies RS, ktoré zníži M-štvorku až o 40 milimetrov. Docielená tak má byť značne lepšia stabilita pri vyšších rýchlostiach.

BMW, M4, AC Schnitzer,BMW, M4, AC Schnitzer,BMW, M4, AC Schnitzer,BMW, M4, AC Schnitzer,
Zobraziť galériu
(5)
Domov
Zdieľať
Diskusia