Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. marca 2022, 7:50
Čas čítania 0:38
Jakub Paulík TASR

Konvoj na Kyjev: je dlhý 64 kilometrov, pozostáva zo stoviek tankov aj obrnených vozidiel

Konvoj na Kyjev: je dlhý 64 kilometrov, pozostáva zo stoviek tankov aj obrnených vozidiel
Zdroj: Maxar
NEWS RUSKO-UKRAJINSKÝ KONFLIKT VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

Rusko presúva na hlavné mesto Ukrajiny ďalšie jednotky.

Satelitné zábery firmy Maxar poukazujú na ruský konvoj, ktorý meria zhruba 64 kilometrov. Je teda výrazne dlhší, než naznačovali pôvodné zábery. Podľa nich konvoj meral asi 27 kilometrov.

Konvoj postupne smeruje k ukrajinskému Kyjevu zo severu krajiny a obsahuje stovky tankov, obrnených vozidiel, transportérov a vozidlá logistickej podpory. Podľa záberov Maxaru tiahne od letiska Hostomeľ, ktoré sa nachádza severozápadne od Kyjeva, až po obec Prybirsk. Tá je situovaná medzi Kyjevom a Černobyľom, ktorý nedávno obsadili ruské jednotky.

Odporúčané
Slováci vo veľkom vykupujú jódové tabletky, ÚVZ upozorňuje na riziká. Jadroví fyzici vysvetľujú, čo nám hrozí a ako sa správať Slováci vo veľkom vykupujú jódové tabletky, ÚVZ upozorňuje na riziká. Jadroví fyzici vysvetľujú, čo nám hrozí a ako sa správať 28. februára 2022, 16:30

Zábery Maxaru poukazujú aj na to, že na juhu Bieloruska zhruba 32 kilometrov od Ukrajiny sa rozmiestňuje pechota a viacero vrtuľníkov. Ukrajinský generálny štáb ďalej tvrdí, že k ukrajinským hraniciam sa blížia bieloruské jednotky. Smerujú vraj k regiónu Volyň.

Agentúra DPA však uvádza, že túto informáciu nie je možné nezávisle overiť. Ruské jednotky stále pokračujú v snahe o získanie Kyjeva a Charkova. Útoky na Charkov si pritom začiatkom týždňa vyžiadali už najmenej 11 obetí. Vojnu na Ukrajine sledujeme aj dnes minútu po minúte.

Domov
Zdieľať
Diskusia