Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je PR správa spoločnosti Jägermeister.
1. marca 2022, 9:00
Čas čítania 1:04
Sponzorovaný obsah

Extrémny skok do ľadovej vody? Práve o tom je Jägermeister Highjump

Extrémny skok do ľadovej vody? Práve o tom je Jägermeister Highjump
Zdroj: Highjump
ŠPORT EXTRÉMNE ŠPORTY A NEBEZPEČNÉ KONÍČKY ŠPORT
Uložiť Uložené

Si fanúšik adrenalínových športov?

Extrémni skokani do vody z veľkých výšok majú svoj raj u našich susedov, a to lom v Hřiměždiciach v Českej republike. Skaly zatopeného lomu ponúkajú ideálne podmienky pre skokanov do vody. Už viac ako 20 rokov sa tu v lete konajú najstaršie skokanské preteky strednej Európy Highjump. Nebude to inak ani tento rok. Skokanský svetový rekordman Laso Schaller v polovici februára zašiel do lomu trénovať. Z výšky viac ako 20 metrov tu skočil do vody, ktorá mala 5 stupňov Celzia. Na tento majsterštuk sa pripravoval v domácom Švajčiarsku, kde sa venuje kanoingu. V lete sa Laso predstaví opäť na Highjumpe. 

Jeho skok do ľadovej vody lomu neďaleko Příbramu má za sebou dlhú prípravu. Laso Schaller ho zorganizoval s usporiadateľmi Highjumpu. Na mieste boli pripravení záchranári a na skokana vo vode dohliadal potápač. Bezprostredne po skoku Laso skok okomentoval:

Skok do lomu v polovici februára bola výzva. Som vždy rád, keď sem môžem prísť. Voda bola dosť ice cold.

Tridsaťtriročný Švajčiar s brazílskymi predkami má už za sebou skok svetového rekordu. V roku 2015 sa vrhol zo skaly do vody z výšky 58,8 metra a stanovil tak najväčšiu výšku, z akej sa kto kedy rozhodol skočiť do vody. 

Preteky Highjump sa v Hřiměždiciach uskutočnia už po dvadsiaty tretí raz. Usporiadatelia pretekov sľubujú skvelé predstavenie, ktoré už v túto chvíľu komunikujú s poprednými svetovými skokanmi, ktorí by v lome mali skákať z mostíka vysokého až 25 metrov. Udalosť sa mala konať aj minulý rok za obmedzených podmienok. Tentoraz však plánujú urobiť akciu v takom rozsahu, ako sme ju poznali pred pandémiou. Okrem skokanského programu bude pripravený hudobný program na niekoľkých pódiách. 

Jägermeister
Zdroj: Highjump
Domov
Zdieľať
Diskusia