Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. februára 2022, 16:43
Čas čítania 0:38
Viktor Kniš

Veľké zmeny v opatreniach: všetky maloobchodné prevádzky budú môcť byť otvorené aj po desiatej večer

NEWS KORONAVÍRUS OPATRENIA
Uložiť Uložené

Všetky prevádzky maloobchodu budú môcť fungovať po 22.00 h.

Úrad verejného zdravotníctva upraví výhlášky, opatrenia budú o niečo miernejšie ako doteraz. Od 15. februára budú všetky maloobchodné prevádzky fungovať v režime základ. Doteraz mohli pre nezaočkovaných bez testu fungovať len vybrané prevádzky. 

Všetky prevádzky maloobchodu budú môcť fungovať po 22.00 h.

Služby (napríklad gastro a iné) ostávajú okrem výnimiek v režime OP, niektoré v režime OP plus a do 22.00 h.

Mení sa aj definícia OP plus. Doplní sa o osoby, ktoré prekonali COVID-19 pred nie viac ako 180 dňami a majú negatívny výsledok PCR alebo LAMP testu nie starší ako 72 hodín, alebo antigénového testu nie starší ako 48 hodín od odberu.

Vyhlášky zverejní ÚVZ v piatok. 
 

„Upozorňujeme, že v prípade prevádzok stále platia ďalšie protiepidemické opatrenia, ako je napríklad povinné nosenie respirátora či kapacitné obmedzenia. Aj vzhľadom na tieto stále platné opatrenia podporujeme zdôvodnenie ministerstva zdravotníctva, ktoré označilo vyššie uvedené úpravy a uvoľnenia za akceptovateľné riziko. Prevádzkovateľov aj zákazníkov žiadame o dôsledné dodržiavanie platných opatrení,“ doplnila hovorkyňa Daša Račková. 

Domov
Zdieľať
Diskusia