Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Tímea Krauszová
8. februára 2022, 22:02
Čas čítania 0:40

V Lidli si kúpiš 3 kilá zeleniny a ovocia za euro. Testujú predaj poškodených produktov, ktoré by inak skončili v koši

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Známy reťazec chce zredukovať odpad.

Známy potravinový reťazec Lidl v niekoľkých bratislavských prevádzkach testuje novinku. Predávajú zľavnené krabice s poškodenými kusmi zeleniny a ovocia za zvýhodnenú cenu. Chcú tak zredukovať množstvo odpadu. O novinke informovali na Facebooku.

3 kilá za jedno euro

V prevádzkach Lidlu v obchodnom centre Vivo, na Mamateyovej ulici a v Podunajských Biskupiciach predávajú mix ovocia a zeleniny za zvýhodnenú cenu. Tri kilogramy jedla si môžeš kúpiť za jedno euro, pričom ide o zeleninu a ovocie, ktoré sú ešte vhodné na konzumáciu, no za bežných okolností by skončili v koši, „pretože bolo poškodené ich balenie alebo vzhľad plodov nezodpovedá vizuálnym štandardom“, informuje reťazec na sociálnej sieti.

Boj proti plytvaniu potravín je zatiaľ v testovacej prevádzke. To, či túto akciu rozšíria do ďalších predajní v hlavnom meste a možno aj v iných slovenských mestách, zatiaľ neohlásili.

Priemerný Slovák podľa štatistického úraduvyhodil v roku 2020 až 446 kilogramov odpadu. Je to o 53 kg viac, ako je priemerná ročná hodnota vyprodukovaného odpadu za predošlých päť rokov (2015 – 2019). Len polovicu z toho pritom vytriedil.

27. októbra 2020, 13:48 Čas čítania 4:03 Nakúpili sme v bezobalovom e-shope. Prišiel mix aviváže so sušeným ovocím? Nakúpili sme v bezobalovom e-shope. Prišiel mix aviváže so sušeným ovocím?
Domov
Zdieľať
Diskusia