Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je PR správa spoločnosti BESST.
14. februára 2022, 11:00
Čas čítania 2:53
Sponzorovaný obsah

Láka ťa štúdium v zahraničí? Táto škola ťa na to pripraví

ZAUJÍMAVOSTI STREDNÉ ŠKOLY VYSOKÉ ŠKOLY
Uložiť Uložené

Bilingválne gymnázium BESST pripravuje žiakov na život za hranicami.

V dnešnej dobe už máš v podstate neobmedzené možnosti týkajúce sa štúdia v zahraničí. Môže to byť pre teba super príležitosť a dobrá životná skúsenosť. Aj preto je dôležité zamerať sa na výber strednej školy, ktorá ti pomôže „otvoriť dvierka“. Univerzity lákajú špecifickými odbormi zameranými na budúcnosť, no aj vidina štúdia mimo Slovenska je pre mladých študentov čoraz viac atraktívna. Nie úplne typické, zaujímavé a na vysokej úrovni sú odbory ako robotika, umelá inteligencia či medicínske biotechnológie. Navyše sú dostupné pre bežných študentov. 

Školou, ktorá sa snaží žiakov dobre pripraviť aj na možnosti štúdia či práce v zahraničí, je napríklad súkromné bilingválne gymnázium BESST v Trnave. Žiaci sa učia v modernom prostredí a prioritou je, aby si angličtinu osvojili prirodzene. Predmety, ktoré by mohli byť pre teba dôležité, sa preto učíš v angličtine. Patrí sem biológia, fyzika, matematika, informatika, globálne perspektívy, podnikanie a účtovníctvo. A hlavne, učia ťa ľudia, ktorí majú ako rodný jazyk angličtinu, čiže okrem jazyka si osvojíš aj zahraničnú kultúru. 

zisti viac
žiaci
Zdroj: BESST

Ak sa prihlásiš na dobrú strednú školu, môžeš ísť študovať v podstate kamkoľvek, len musíš úspešne urobiť prijímačky. Lepšie sa zorientovať vo svete a vyskúšať si život v zahraničí môžeš už počas strednej, a to tak, že sa vyberieš na zahraničný pobyt. Vysokoškolák Andrej hovorí o svojej skúsenosti: „Vo 4. ročníku som študoval 4 mesiace v portugalskom Lisabone na medzinárodnej škole Santo António International School. Aj vďaka tejto skúsenosti som mohol maturovať v medzinárodnej vetve z predmetov mathematics, business a information technology. Všetky tri predmety ideálne sadli do môjho ďalšieho smerovania, mal som v pláne študovať obchod a financie.“ Andrej je momentálne v Brne na programe Entrepreneurship and Small Business Development.

Skúsenosti zo strednej školy, ktoré ťa posunú v budúcom štúdiu, môžeš získať účasťou na medzinárodných súťažiach. Otvoria ti možnosti, o ktorých si možno ani netušil. Toto bol aj Jakubov prípad: „Prvé roky na gymnáziu som sa venoval hlavne súťaži First Lego League, kde sme stavali a programovali robotov. Škola zabezpečovala organizáciu a na nás bolo postaviť najlepšieho robota, s ktorým sa nám podarilo prebojovať na celosvetový šampionát v americkom Detroite. To zásadne ovplyvnilo moje smerovanie a dnes som študentom University of Leeds v odbore mechatronics and robotics. Učím sa tu mechaniku, elektrotechniku v kombinácii s programovaním a umelou inteligenciou.“

škola
Zdroj: BESST

Bilingválne gymnázium BESST využíva medzinárodný vzdelávací proces Cambridgeskej univerzity, ktorý je kompatibilný so štúdiom na medzinárodných školách či v zahraničí. Škola funguje 7 rokov a má 100 % úspešnosť v prijatí absolventov na vysokú školu. Riadia sa mottom: Vzdelávame mladých ľudí s víziou, aby každý v sebe objavil svoje nadanie a schopnosti. Ak máš záujem dozvedieť sa viac, 23. februára 2022 sa koná deň otvorených dverí, všetky informácie o prihlásení nájdeš na ich webe

zisti viac

Na vyučovanie v angličtine spomína Ondrej, ktorý teraz študuje medicínsku biotechnológiu na Bangorskej univerzite v anglickom Walese. „Štúdium na BESST mi okrem všeobecného vzdelania prinieslo aj nové skúsenosti a vedomosti z angličtiny a značne mi pomohlo zlepšiť si v nej komunikačné a písomné schopnosti. Aj vďaka obľúbenej učiteľke biológie sa mi podarilo lepšie sa zamerať a špecifikovať svoje ambície a kariérne ciele.“ Ako absolvent BESST hovoríš plynule po anglicky, takže je predpoklad, že asi pôjdeš študovať alebo pracovať do zahraničia. V škole ťa vedú k produktívnemu tráveniu voľného času, ale dbajú aj na oddychové aktivity. Triedy majú nízky počet žiakov, takže vedia k tebe pristupovať individuálne a žiaci sú si navzájom bližší. 

škola
Zdroj: BESST

Keď si študent vysokej, musíš mať teoretické poznatky, ale dôležitejšie je, ako ich vieš využiť v praxi. Mladá vysokoškoláčka Michaela má vďaka tomu skúsenosti s podnikaním: „Hneď po nástupe na holandskú Tilburg University som začala uvažovať nad využitím svojich znalostí v rámci biznisu. Premýšľala som, ako by sa dali spojiť s mojou celoživotnou láskou ku kreatívnej výrobe. Ešte v tú jeseň som začala s predajom vlastnej značky sójových sviečok. Začiatky neboli ľahké, no je to fantastická skúsenosť, ktorej sa nevyrovnajú žiadne učebnice, a považujem to za kritický bod na ceste k samostatnosti.“ Andrej, ktorého sme ti už spomínali, sa tiež venuje podnikaniu. Prevádzkuje vlastný e-shop v štyroch krajinách, vďaka čomu má už množstvo skúseností v oblasti e-commerce, digitálneho marketingu a logistiky.

Končíš základku, uvažuješ nad výberom strednej školy? Pripomíname ti, že bilingválne gymnázium BESST bude organizovať 23. februára 2022 deň otvorených dverí. Ak uvažuješ nad tým, že budeš neskôr študovať v zahraničí, táto škola môže byť práve pre teba.

Mám záujem
besst
Zdroj: BESST
Domov
Zdieľať
Diskusia