Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
1. februára 2022, 6:44
Čas čítania 0:36
Daniel Mikolášik TASR

Šmolkovia či Tintinova vesmírna raketa. Na belgických pasoch budú po novom postavičky z kreslených seriálov

ZAUJÍMAVOSTI BELGICKO
Uložiť Uložené

Kreslené postavičky budú zobrazené ako ochranné prvky.

Belgicko vo februári zavedie nové cestovné pasy, na ktorých budú ochranné prvky v podobe postáv zo svetoznámych belgických kreslených seriálov vrátane Tintina, Luckyho Luka či Šmolkov.


V novom cestovnom dokumente bude aj Tintinova vesmírna raketa či sídlo kapitána Haddocka. Napriek tomuto hravému konceptu bude bezpečnosť nových pasov výrazne zlepšená, tvrdia príslušné úrady.

belgické cestovné pasy šmolkovia
Zdroj: Belgické ministerstvo zahraničných vecí


„Belgický pas je jedným z najlepších vo svete a sme na to veľmi hrdí. Patrí však medzi časté ciele falšovateľov, preto neustále pracujeme na zdokonalení jeho bezpečnosti,“ uviedla belgická ministerka zahraničných vecí Sophie Wilmesová, ktorú cituje stanica Euronews.


Šéfka belgickej diplomacie vo svojom vyhlásení zároveň poďakovala vydavateľstvám a autorom, ktorí spolupracovali na aktualizovanej verzii belgických cestovných pasov. Podľa nej ide o príležitosť zdôrazniť „ústredný prvok belgickej kultúry a vplyvu v zahraničí“.

Odporúčané
Monika sa vypracovala v Bruseli: Ako stážistka som začínala s platom 1 400 €. Stačilo mi to na život aj na cestovanie (Rozhovor) Monika sa vypracovala v Bruseli: Ako stážistka som začínala s platom 1 400 €. Stačilo mi to na život aj na cestovanie (Rozhovor) 5. decembra 2022, 14:30

Nové pasy sa začnú vydávať 7. februára, pričom starý pas zostane platný do dátumu uplynutia jeho platnosti, dodali úrady. Platnosť belgického pasu je sedem rokov pre dospelých a päť rokov pre deti.

Domov
Zdieľať
Diskusia