Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je sponzorovaný obsah spoločnosti dm drogerie markt.
4. februára 2022, 11:30
Čas čítania 2:49
Sponzorovaný obsah

Študuj duálne a popri škole si pekne privyrobíš. Môžeš získať až 2 600 eur ročne

Študuj duálne a popri škole si pekne privyrobíš. Môžeš získať až 2 600 eur ročne
Zdroj: dm drogerie markt
ZAUJÍMAVOSTI VZDELÁVANIE
Uložiť Uložené

Nevieš, kam na strednú? Vyber takú, ktorá spolupracuje s dm drogerie markt.

Vieš, čo je to duálne vzdelávanie? Učíš sa od ľudí z praxe a nemusíš sa bifľovať zbytočné poučky. Áno, teoretické poznatky sú niekedy v živote potrebné, ale dôležité je, ako ich vieš využiť mimo školy. Už počas strednej školy môžeš získať dôležité skúsenosti, plat do 2 600 eur ročne a slobodu popri štúdiu. Prezradíme ti, ako na to. 

Duálne vzdelávanie ti ponúka možnosť naučiť sa poznatky v škole a zároveň si ich overiť v praxi. Odborné školy alebo odborné akadémie využívajú partnerstvá s rôznymi zazmluvnenými spoločnosťami. Striedaš učenie v škole s prácou, robíš veci, ktoré súvisia s tvojím odborom. K takejto forme vyučovania sa dostaneš, ak si vyberieš správnu strednú školu. Duálne vzdelávanie ponúka dm drogerie markt, má zmluvy so školami po celom Slovensku, ich zoznam nájdeš TU. Táto možnosť sa týka odborov obchodný pracovník, predavač a obchodná akadémia. Takisto ponúkajú študentom úhradu nákladov až do 700 eur ročne – na cestovanie, stravu alebo ubytovanie. Ak ti nechýba šikovnosť, je veľmi pravdepodobné, že si tam nájdeš miesto aj po škole. Čo na to hovoria študenti? 

chcem vedieť viac
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa dm duálne vzdelávanie (@dm_dual)

Duálne vzdelávanie si študenti pochvaľujú

Andrej: „Počas svojich štyroch rokov v dm drogerie markt som nadobudol veľa skúseností, ktoré využijem nielen v pracovnom, ale aj osobnom živote. Spoznal som mnoho inšpiratívnych ľudí, ktorí mi boli vždy oporou.“ Ak by si mal znovu vybrať strednú školu, rozhodol by sa rovnako. 

Janka za najväčšiu motiváciu považuje fakt, že ako študentka získava hneď aj prax. „Potom je jednoduchšie  zaradiť sa do ďalšieho života. Určite je pre nás veľkou motiváciou aj finančné ohodnotenie, ktoré získame v rámci štipendia. Tieto prostriedky nám pomôžu správne hospodáriť s peniazmi.“

Nicolas: „Študovať duálne pod hlavičkou dm drogerie markt nám odporúčali na základnej škole. Zaujalo ma to, pretože som ich vnímal ako najväčšiu firmu.“ Nicolas rád komunikuje s ľuďmi. Páči sa mu, že ho berú ako kolegu a nie ako študenta. „Dajú nám možnosť naučiť sa, vidieť a zistiť, ako taká firma funguje a aký je svet dospelých. Mám pocit, že som vtedy o krok vpred.“ 

Zaručíš si svoju budúcnosť

Až 60 % absolventov, ktorí sa prihlásili do duálneho vzdelávania, dostalo prácu aj po škole. Firma ťa bude podporovať, aj ak máš ambíciu pokračovať v štúdiu na vysokej škole, v tomto prípade môžeš pokračovať ako stážista. Ak si chceš dať po výške pauzu a napríklad cestovať, pracovná ponuka ťa počká. 

Pozri, ako sa zapojiť

Po štúdiu na strednej škole si pripravený/-á na akúkoľvek pozíciu v predajni. Po čase, keď nadobudneš skúsenosti vo vedení ľudí a naučíš sa motivovať svoj tím, zapracuješ na komunikačných schopnostiach, môžeš sa dostať na pozíciu manažéra. Nie sú to len prázdne frázy, dôkazom toho je, že v roku 2020 v Ľuboticiach pri Prešove otvorili prvú filiálku, ktorá je personálne zložená výhradne z bývalých žiakov.

Pozitívne reakcie rodičovPO

Pozitívne reakcie rodičov

Absolventka duálneho vzdelávania Magdaléna vidí v tomto formáte veľa benefitov. „Z môjho pohľadu ponúka dm drogerie markt pre študentov bezkonkurenčne najlepšie možnosti osobnostného rozvoja a benefity, ktoré dostávajú zamestnanci.“ S Magdaléniným výberom je spokojná aj jej mama Gabriela: „Ani s odstupom času sa moje pozitívne pocity z jej rozhodnutia nezmenili, pretože po celý čas štúdia sledujem jej osobnostný rast.“ Gabriela je rada, že jej dcéra má čas venovať sa svojim koníčkom a nepresedí celý deň nad knihami. Všimla si, že Magdaléna je spokojná a šťastná, čo považuje za najdôležitejšie.

Okrem štúdia a práce aj zaujímavé workshopy

Žiaci majú okrem pracovnej príležitosti aj možnosť zúčastniť sa na niekoľkých workshopoch. Tento rok ich ešte čaká exkurzia do centrálneho skladu a centrály, aby mali možnosť vidieť jednotlivé procesy nevyhnutné pre chod firmy. Ďalej je to Herbárium, ktoré bude zamerané na spoznávanie sveta byliniek, biokozmetiky a ekologického poľnohospodárstva. Dokonca si budú vyrábať vlastné krémy či dezodoranty. Spoločnosť pripravuje aj workshopy, ktoré žiakom pomôžu úspešne zvládnuť maturitné skúšky.
 
Žiaci na workshope.
Žiaci na workshope. Zdroj: dm drogerie markt

Ako sa zapojiť? 

Ak si na druhom stupni základnej školy, musíš si vybrať strednú odbornú školu, ktorá ponúka možnosť duálneho vzdelávania. Odkaz na všetky školy nájdeš TU. Potom vyplň registračný formulár na konkrétnu ponuku. Spolu s rodičmi si dohodneš stretnutie s oblastným manažérom priamo v predajni. Zostáva ti zabodovať na pohovore, povedz, prečo si vhodný kandidát, a ukáž svoj talent. Ak budeš mať úspech, na prijímačky na školu si zober so sebou potvrdenie, že v štúdiu ťa bude podporovať dm drogerie markt. 

prihlás sa
Domov
Zdieľať
Diskusia