Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. januára 2022, 19:03
Čas čítania 0:48
Jakub Paulík

Čína úplne zmenila záver kultového Fight Clubu. Film sa musí končiť tak, aby „vyhral“ štát, a nie hlavný hrdina

FILMY A SERIÁLY FIGHT CLUB
Uložiť Uložené

Šťastný koniec?

Čína sa rozhodla zmeniť koniec dnes už kultového filmu Fight Club s Edwardom Nortonom a Bradom Pittom. Ak si túto vynikajúcu drámu od Davida Finchera videl, určite vieš, že dvojica hlavných hercov hrá tú istú postavu – Tylera Durdena. V poslednej scéne divák pozoruje sériu výbuchov a následne sa spustia záverečné titulky.

Číne sa však takýto koniec príliš nepáčil, a tak danú scénu jednoducho vystrihli. Podľa BBC ju nahradili textom, ktorý objasnil, že hlavného hrdinu zatkla polícia, postavila ho pred súd a skončil na liečení.

„Prostredníctvom stopy, ktorú zanechal Tyler, polícia rýchlo prišla na celý plán a zatkla všetkých zločincov, čím úspešne zabránila výbuchu bomby,“ píše sa vo finálnom odkaze divákom. Tyler Durden sa musel povinne liečiť a na slobodu ho prepustili až v roku 2012.

Autor knižnej predlohy Chuck Palahniuk, podľa ktorej filmári natočili Fight Club, si na Twitteri a Substacku z čínskych úradov trochu vystrelil. „V Číne na každého čaká šťastný koniec,“ napísal sarkasticky na Twitteri. Následne na Substacku dodal, že „spravodlivosť vždy zvíťazí“.

K jeho slovám sa pridal aj republikánsky senátor z Texasu Ted Cruz, ktorý mierne upravil pravidlo z Fight Clubu. „Druhé pravidlo Fight Clubu: Urobíme a povieme čokoľvek, čo nám čínski komunistickí cenzori povedia, aby sme urobili a povedali,“ napísal.

Domov
Zdieľať
Diskusia