Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. januára 2022, 8:09
Čas čítania 0:47
Kamila Šebestová

VIDEO: Po bývalého kandidáta ĽSNS Mariána Magáta si prišla v pondelok NAKA. Obvinili ho z extrémizmu

NEWS EXTRÉMISTI ĽSNS
Uložiť Uložené

V roku 2016 kandidoval do parlamentu za ĽSNS pod číslom 88.

Bývalého kandidáta ĽSNS v pondelok zatkla Národná kriminálna agentúra. Mariána Magáta obvinili z extrémizmu v 36 skutkoch. Podľa vyšetrovateľov rozširoval extrémistický materiál a popieral holokaust. Obvinenie súviselo aj s knihou Židokracia, ktorú napísal.

Mariána Magáta zatkli v Žiline a momentálne ho vypočúvajú. Vyšetrovateľ potom môže podať prokurátorovi podnet na väzbu. Celé zatknutie Magáta natočil člen ĽSNS František Drozd. 

Marián Magát v roku 2016 kandidoval do parlamentu za ĽSNS pod číslom 88. Neskôr síce stranu Mariana Kotlebu kritizoval, no zachoval si svoje kontroverzné názory na aktuálne dianie a históriu.

Magát sa na blogu webu Kulturblog v roku 2020 vyjadroval k nacistickému holokaustu. Na blog ako prvý upozornil aktivista Jakub Goda, ktorému sa v minulosti podarilo infiltrovať medzi zamestnancov dezinformačného portálu Hlavné správy.

„Holokaust je dnes zakázané kriticky skúmať, a preto vám tu dnes nemôžem povedať, že plynové komory sú historický, logický a technický nezmysel, pretože demokracia si vynucuje zákonom, aby ste tomu verili,“ napísal Magát, čím naznačil, aký názor má na existenciu spomínaných plynových komôr. V blogu vyvražďovanie ľudí nežiaducich pre nacistický režim spája so šírením týfusu.

Na svojom instagramovom účte zdieľal viaceré fotografie z čias slovenského štátu, napríklad podobizeň prezidenta Tisa, Hitlerovu knihu Mein Kampf či symboly Hlinkovej gardy. 

Odporúčané
Bývalý kandidát za ĽSNS spochybňuje holokaust na portáli, ktorý patrí pod Kulturblog. Za plynovými komorami vidí týfus Bývalý kandidát za ĽSNS spochybňuje holokaust na portáli, ktorý patrí pod Kulturblog. Za plynovými komorami vidí týfus 27. apríla 2020, 20:22
Domov
Zdieľať
Diskusia