Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok vznikol v rámci mediálnej spolupráce so SCENERY.
27. decembra 2021, 13:30
Čas čítania 0:37
Viktor Kniš

Vychutnaj si pohľad na banskoštiavnickú kalváriu zo všetkých uhlov. Scenery ju spája s modernou elektronickou hudbou

HUDBA SCENERY
Uložiť Uložené

Projekt slovenských tvorcov Scenery (Scenéria) vznikol, aby podporil rozvoj súčasného hudobného umenia a rozšíril jeho pôsobnosť aj smerom k širokej verejnosti.

Scenery ukazuje krásy a históriu Slovenska v spojení s modernou elektronickou hudbou. V každom diele vystupuje kvalitný domáci reprezentant alternatívneho hudobného žánru, pričom cieľom je prepojiť ho s atraktívnym miestom s bohatou históriou, ktoré však nepatrí medzi „mainstreamové“ pamiatky.

Projekt slovenských tvorcov Scenery (Scenéria) sa snaží podporiť rozvoj súčasného hudobného umenia, vytvárať podmienky a podporné prostredie pre činnosť slovenských skladateľov, rozširovať pôsobnosť súčasného hudobného umenia smerom k širokej verejnosti a vytvárať priestor na spoluprácu v tomto prostredí na celoslovenskej a medzinárodnej úrovni.

V najnovšom pokračovaní si môžeš vychutnať netradičné vystúpenie producenta menom Hey Emil zo skupiny Emonoizboyz na banskoštiavnickej kalvárii. Záznam pochádza ešte z jesene, a tak ide o príjemný návrat o niekoľko týždňov, keď ešte Slovensko nezahalila biela pokrývka. 

Banskoštiavnická kalvária je súbor celkovo 22 samostatných sakrálnych stavieb, z toho je sedemnásť kaplniek predstavujúcich výjavy z ukrižovania Ježiša a sedem bolestí Panny Márie, tri kostoly, zastavenia „ecce homo“ a Boží hrob, umiestnených na vrchu Scharffenberg v Banskej Štiavnici.

Domov
Zdieľať
Diskusia