Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Tento článok je PR správa spoločnosti Futurino.
23. decembra 2021 o 17:06
Čas čítania 1:40
Sponzorovaný obsah

TOP 5 značiek vo svete tenisiek. Čo stojí za ich úspechom?

MÓDA
Uložiť Uložené

Na trhu sa to hemží značkami, ktoré sa pokúšajú splniť vysoké nároky všetkých milovníkov tenisiek.

Fakt, že tenisky sú najobľúbenejším a najžiadanejším kúskom spomedzi topánok, jednoducho nemožno poprieť ani ignorovať. Zostavili sme pre teba rebríček top 5 značiek, ktorých produkty stoja za investíciu.

 

Tenisky
Zdroj: Footshop

NIKE

Nike je jednoznačným, doposiaľ neprekonaným stropom v rebríčku popularity. Ide o  najviac žiadanú a rozpoznateľnú značku, ktorá jednoducho vie, ako urobiť rozruch. Už od roku 1964 je považovaná za udávača trendov. Spoločnosť neustále prichádza s technologickými inováciami, akoby vytrhnutými z budúcnosti (futuristické samozaväzovacie tenisky Nike Mag alebo HyperAdapt 1.0). Medzi najobľúbenejšie modely patrí Nike Air Force, Air Max a Nike Blazer. V roku 2002 spoločnosť prerazila aj s radom topánok a oblečenia Nike Skateboarding, ktoré by rozhodne nemali chýbať v šatníku žiadneho nadšenca štýlových kúskov.

ADIDAS

Staré známe „3 pásiky“ sa doťahujú na čelo rebríčka. Adidas, založený v roku 1949, sa stal svetovým fenoménom vďaka špeciálnej technológii podrážok a ľahkým materiálom. V súčasnosti táto spoločnosť experimentuje aj s výrobnými metódami využívajúcimi 3D tlač, takže ostaň v strehu, aby ti neunikli najnovšie vychytávky. Najviac žiadané modely sú UltraBoost, Adidas NMD alebo nestarnúca klasika Adidas Superstar.

Adidas YZY QNTM „Sea Teal“.
Adidas YZY QNTM „Sea Teal“. Zdroj: Adidas

CONVERSE

Converse je silným hráčom na trhu s teniskami už od roku 1907. Najväčší boom však nastal v roku 1917, keď sa na výslnie dostali najikonickejšie bejzbalové tenisky všetkých čias – členkové Chuck Taylor All Star. Tento model, ktorý si zachoval svoju pôvodnú nezmenenú podobu, je stále najpredávanejším z radu Converse, a to po celom svete. Okrem toho sa obľube tešia aj Run Star Motion alebo Chuck 70s.

 Converse, tenisky
Zdroj: Unsplash/Camila Damásio

NEW BALANCE

New Balance vyrába svoj prémiový sortiment už od začiatku 20. storočia, pričom sa zameriava hlavne na výrobu na domácom trhu a kvalitu remeselného spracovania. Ultra  pohodlné bežecké topánky kombinujúce moderný dizajn a špičkové výrobné technológie chytili za srdce nielen športovcov a sneakerheadov, ale aj bežných „smrteľníkov“. Populárne sú hlavne modely Fresh Foam alebo New Balance 608.

New Balance
Zdroj: New Balance

PUMA

Kým sa ostatné značky predbiehajú v tom, kto príde s netradičnejším dizajnom berúcim dych (s astronomickou cenou), Puma zostáva verná svojmu klasickému štýlu a pracuje takpovediac v úzadí na jeho vylepšení. Príkladom je aj trend chunky robustných tenisiek. Táto značka jednoducho trochu upravila svoje štandardné šnurovacie modely, a čo je najlepšie, umožnila kúpu aj tým, ktorí nemajú peňaženky a účty práve „nadopované“ financiami. V modeloch Puma Thunder Electric alebo Fendi zažiari každý.

Puma Wildrider
Zdroj: Puma.com

Z ďalších značiek, ktoré pútajú pozornosť, stoja za zmienku napríklad Reebok, Y-3, Common Projects, Vans či dizajnéri ako Balenciaga a Raf Simons. Ak si chceš urobiť prehľad (a možno si nejaký štýlový kúsok rovno zaobstarať), pozri sa na stránku Footshop, kde nájdeš všetky novinky zo sveta tenisiek.

Domov
Zdieľať
Diskusia