Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. decembra 2021, 12:30
Čas čítania 6:37
Daniel Mikolášik

Víťaz SuperStar Adam Pavlovčin: Predošlí queer finalisti nemali odvahu povedať to nahlas. Spoločnosť na to ešte nebola pripravená

Víťaz SuperStar Adam Pavlovčin: Predošlí queer finalisti nemali odvahu povedať to nahlas. Spoločnosť na to ešte nebola pripravená
Zdroj: TV Markíza
REFRESHER ADAM PAVLOVČIN SUPERSTAR
Uložiť Uložené

Do súťaže som šiel s predsudkami voči našej spoločnosti. Tolerancia ľudí ma príjemne prekvapila, prezrádza v otvorenom rozhovore spevák Adam Pavlovčin.

„Na pódiu som extravagantnejší, patrí to k môjmu alter egu. A hlavne mi to pomáha k väčšiemu sebavedomiu. V súkromnom živote som o niečo introvertnejší. Musí to byť trošku vyvážené,“ prezrádza pre Refresher Adam Pavlovčin, víťaz SuperStar 2021.

26-ročný spevák sa narodil v Myjave, vyrastal v Senici a aktuálne sa pohybuje medzi Bratislavou, Prahou a Londýnom, kde študuje hudobnú produkciu a spev. Okrem hudby sa venuje aj modelingu. Divákov si získal vďaka ohromnému speváckemu talentu, skvelému finálovému výkonu a v neposlednom rade svojou autentickosťou.

Odporúčané
Čo dnes robia finalisti prvej česko-slovenskej Superstar? Starej ponúkol Matovič flek na vláde, Šmajda dissoval youtuberov Čo dnes robia finalisti prvej česko-slovenskej Superstar? Starej ponúkol Matovič flek na vláde, Šmajda dissoval youtuberov 19. decembra 2021, 12:30

V otvorenom rozhovore s čerstvým víťazom najväčšej česko-slovenskej speváckej súťaže sme sa rozprávali aj o tom, prečo nemá potrebu poukazovať na svoju orientáciu, aký má názor na Haberovu kritiku ministerky kultúry, akú homofóbnu situáciu zažil v taxíku pred finále, ale aj o jeho osobných a kariérnych plánoch do budúcnosti.

SuperStar 2021Adam Pavlovčin
Zdroj: Adam Pavlovčin archív


Už dva dni si úradujúcou česko-slovenskou SuperStar. Ako vyzerali oslavy po skončení súťaže?Milujem, že všetkých zaujímajú tie oslavy (smiech). Tým, že bolo neskoro večer a všetko už bolo zatvorené, tak sme zostali priamo na pľaci, respektíve v backstagei so všetkými súťažiacimi, porotou a produkciou. Bolo to veľmi príjemné a zároveň dojímavé, keďže sme si všetci uvedomovali, že to je posledný večer s ľuďmi, ktorí spolu trávili čas posledného pol roka. Oslavovali sme dlho. Ani som to ešte poriadne nedospal (smiech). Až teraz, ako si to sám vyslovil, som si vlastne uvedomil, že už prešli dva dni.

Odporúčané
Vypátrali sme finalistov Slovensko hľadá Superstar 2. Čo robili po skončení súťaže a ako sa za 17 rokov zmenili? Vypátrali sme finalistov Slovensko hľadá Superstar 2. Čo robili po skončení súťaže a ako sa za 17 rokov zmenili? 12. decembra 2021, 9:30

Pre Refresher si krátko po oznámení výhry prezradil, že za 75-tisíc eur si plánuješ kúpiť klavír s reprákom a svoj finálový Dior outfit. Ešte stále to platí?

Stále to platí (smiech). To piano si ešte musím premyslieť, po akom konkrétnom modeli siahnem, pretože zatiaľ používam len elektrické klávesy a to je neporovnateľný zvuk. A čo sa týka toho Dior kúska, čo som mal na premiére, dozvedel som sa, že už ho vlastní niekto iný. Takže asi si namiesto toho kúpim niečo iné.

Myslím si, že moje extravagantnejšie outfity sú nevyhnutnou súčasťou toho performance. Aj kostýmy niečo vyjadrujú a dokážu pridať na intenzite celkového vystúpenia.

A čo zvyšok?Nejaká časť pôjde určite do hudby, na videoklipy a podobne. A pridal som tam ešte ďalšiu položku. Rozmýšľam, že si kúpim nejakú motorku, aby som sa mohol presúvať po Prahe. Nejaký skúter alebo moped. Ale určite to nechcem hneď všetko ľahkovážne utratiť.

SuperStar 2021Adam Pavlovčin
Zdroj: TV Markíza


Ty si bol počas šou povestný svojimi netradičnými a extravagantnými kostýmami. Obliekaš sa výstredne aj v súkromí, alebo to bolo len v rámci šou?Ja som sa tak obliekal aj na svoje menšie koncerty ešte pred súťažou. Myslím si, že je to nevyhnutná súčasť toho performance a aj tie kostýmy niečo vyjadrujú a dokážu pridať na  intenzite celkového vystúpenia. Ale je pravda, že na pódiu som extravagantnejší, patrí to k môjmu alter egu. A v neposlednom rade to pomáha aj mne k väčšiemu sebavedomiu. V súkromnom živote som o niečo introvertnejší. Musí to byť trošku vyvážené.

Priznám sa, že som išiel do súťaže s väčšími predsudkami. Čakal som rôzne reakcie ľudí, najmä tie negatívne. 


Ktorý outfit počas celej SuperStar bol tvoj najobľúbenejší?

Ťažko povedať, každý bol unikátny a úžasný v niečom inom. Najprv sa mi najviac páčil ten, ktorý som mal pri skladbe Drivers License, ale postupom kôl som si obľúbil opäť ďalší a ďalší. Určite boli pre mňa najkrajšie tie finálové, medzi nimi ten Dior, v ktorom som napokon vyhral, alebo aj ten tretí finálový outfit pozostávajúci zo šiat, na ktorých sme spravili rozparky a vzniklo z toho také brnenie, a k tomu ten klobúk, z ktorého viseli kovové retiazky. Tie mali ísť najprv aj cez oči, ale napokon sa kvôli kamerám od toho upustilo. 

Odporúčané
Martin Pyco Rausch: Prichytil som sa, že už len posielam ľudí s esemeskovými štvorčísliami na parket, alebo do výťahu (Rozhovor) Martin Pyco Rausch: Prichytil som sa, že už len posielam ľudí s esemeskovými štvorčísliami na parket, alebo do výťahu (Rozhovor) 17. októbra 2023, 9:30

Pred 10 rokmi by mal finalista gay zrejme o dosť menšie šance na výhru a stretol by sa s poriadnou vlnou hejtu. Naopak, u teba prevažovali pozitívne komentáre ľudí, ktorí ti práve aj pre tvoju autentickosť držali palce. Vnímaš, že sa česká a slovenská spoločnosť posunula vo všeobecnom akceptovaní homosexuálov?

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 108020 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Akú homofóbnu situáciu zažil v taxíku pred finále.
  • Či svoje víťazstvo považuje za dôležité pre LGBT+ komunitu.
  • Prečo podľa jeho slov nemá potrebu poukazovať na svoju orientáciu.
  • Či preto, že vyhral, necíti väčší tlak na to, aby sa mu podarilo preraziť.
  • Aký má názor na Haberovu kritiku ministerky kultúry.
  • Aké sú jeho osobné a kariérne plány do budúcnosti.
Domov
Zdieľať
Diskusia