Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. decembra 2021 o 18:34
Čas čítania 0:44
Viktor Kniš

Roberta Fica zadržala polícia. Organizoval protestnú jazdu po Bratislave

NEWS ROBERT FICO
Uložiť Uložené

Roberta Fico zobrala polícia priamo z miesta, kde sa mal začať protest.

Robert Fica odviezla polícia z Tyršovho nábrežia v Bratislave. Išlo o avizovaný protest strany Smer, ktorý sa má začať o 19.00 h. Informuje o tom TV Markíza

Veľmi jasne dáme najavo vláde a pani prezidentke, čo si myslíme o ich chápaní demokracie,“ povedal Fico pred protestom, na ktorom chcela strana Smer demonštrovať, ako súčasná vláda podľa nich pochovala demokraciu. 

Strana Smer-SD avizovala o 18.15 h tlačovú konferenciu, ktorá sa začala v súvislosti so zadržaním o 20 minút neskôr. Vystúpili na nej podpredsedovia strany. „To, čo dnes spáchali Matovič, Mikulec a Hamran, je fašizmus,“ reagoval Ľuboš Blaha, ktorý vyzval prítomných, aby sa zúčastnili na protestnej jazde.  

V stanovisku na sociálnej sieti kritizoval Smer aj prezidentku Zuzanu Čaputovú: „Predsedu strany Roberta Fica práve odviedli na policajné oddelenie na Lermontovovej ulici, aby zmrazili dnešnú rozlúčku s demokraciou, vyjadrenie nesúhlasu s politikou vlády a jej hovorkyne prezidentky Čaputovej,“ napísali. 

Strana Hlas-SD Petra Pellegriniho sa postavila za Roberta Fica. „Neprijateľné zásahy polície voči záchranárom aj voči predstaviteľom opozície potvrdili vyjadrenia Hlasu, že núdzový stav neslúži vláde na zabezpečenie chodu zdravotníctva, ale potláčanie elementárnych ústavných práv a slobôd slovenských občanov,“ uviedla strana v stanovisku.

Domov
Zdieľať
Diskusia