Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. decembra 2021, 12:22
Čas čítania 0:50
Martin Mičuda

Ken Block má novú hračku od Audi, jeho nový Hoonitron je elektrická beštia

Ken Block má novú hračku od Audi, jeho nový Hoonitron je elektrická beštia
Zdroj: Audi
TECH AUDI ELEKTROMOBILY
Uložiť Uložené

Nová Gymkhana sa po novom ponesie v elektrizujúcej podobe.

Bolo len otázkou času, kedy Ken Block po spojení so značkou Audi predstaví svoj nový počin. Stalo sa tak práve teraz, pretože svetlo sveta uzrelo Audi S1 e-tron Quattro Hoonitron.

Nakoniec teda nie sme svedkami žiadnej úpravy dobre známeho modelu, zoznamujeme sa totiž s úplne novým výtvorom, ktorý vznikol špeciálne na účely známeho jazdca. Už na prvý pohľad je pritom jasné, že predlohou pre tento unikát bolo slávne Sport Quattro S1. 

Odporúčané
Nový Golf GTI Clubsport je ako stvorený na slovenské cesty. Ohúril nás živelnosťou aj dynamikou Nový Golf GTI Clubsport je ako stvorený na slovenské cesty. Ohúril nás živelnosťou aj dynamikou 26. októbra 2021, 9:30

Na rozdiel od neho sa však, ako naznačuje samotný názov, o pohon stará výsostne elektrické ústrojenstvo. To, koľko elektromotorov schováva pod povrchom, zatiaľ špecifikované nebolo, rovnako nepoznáme výkonnostné ani rýchlostné parametre. V zmysle označenia quattro je však jasné, že poháňané sú obe nápravy, prítomné teda budú minimálne dva elektrické motory. 

Audi, Hoonitron,
Zdroj: Audi


Vizuálne je nový Hoonitron poriadne pritvrdený, čoho dôkazom je masívny predný splitter, agresívne tvarovaná grafika svetiel so šachovnicovou grafikou, obrovské kolesá s krytmi diskov či zadný spojler cez celú koncovú časť. Novodobá interpretácia S1 je navyše zabalená do atraktívneho polepu, ktorý sa nesie v tradičných líniách a farebných kombináciách, aké poznáme predovšetkým z konceptov značky Audi.


Samotný Ken Block už mal tú možnosť S1 e-tron Quattro Hoonitron vyskúšať a pochvaľoval si najmä jeho schopnosť ľahko s ním driftovať. Je teda zrejmé, že už čoskoro sa opäť dočkáme ďalšieho pokračovania jeho slávnej Gymkhany.

Audi, Hoonitron,Audi, Hoonitron,Audi, Hoonitron,Audi, Hoonitron,
Zobraziť galériu
(10)
Domov
Zdieľať
Diskusia