Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je sponzorovaný obsah spoločnosti Marsen.
7. decembra 2021, 13:30
Čas čítania 1:42
Sponzorovaný obsah

Máš rád ovocné chute, mak alebo čokoládu? Takto jednoducho si môžeš ozvláštniť pitie ovocných destilátov

GASTRO
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov
a chcem zobraziť obsah
späť na hlavnú stránkuSpäť

Tieto netradičné tipy ťa zaručene očaria.

Mnohí z nás ovocné chute doslova milujú. Predstav si napríklad parené buchty s domácim marhuľovým džemom od mamy alebo výbornú makovú štrúdľu s višňami z poctivej remeselnej pekárne. Ovocie skrátka zbožňujeme v rôznych formách. Zamyslel si sa niekedy nad tým, aké všestranné vlastne ovocie je? Pridávame ho do koláčov, zavárame ho, mixujeme si ho v obľúbenom smoothie, sušíme ho, odšťavujeme alebo si z neho robíme sladké marmelády či džemy.

Marsen destiláty
Zdroj: Marsen

Jeden zo spôsobov spracovania sme však nespomenuli. Áno, ovocie sa, samozrejme, používa aj na výrobu ovocných destilátov. A práve o nich a o netradičných a zaujímavých spôsoboch ich konzumácie bude tento článok. Pripravili sme ho pre teba v spolupráci so značkou Marsen, ktorá vyrába destiláty z hrušiek, marhúľ, višní a zo sliviek

Tieto destiláty však nie sú úplne obyčajné. Marsen je totiž najoceňovanejšou slovenskou značkou destilátov na trhu. Získali mnohé ocenenia a diplomy z výstav a medzinárodných súťaží, pričom obzvlášť zaujímavá pre nich bola súťaž Gyula Hungary v Maďarsku. Aj keď sú naši južní susedia na ovocné destiláty odborníci, nezvíťazil žiadny ich domáci produkt, ale práve slovenská Marhuľovica Marsen.

Marsen destiláty
Zdroj: Marsen

Pravé ovocné destiláty

Čím sú teda tieto destiláty také výnimočné? Patria do kategórie pravých ovocných destilátov, čo znamená, že sú vyrobené bez použitia akýchkoľvek prídavných aromatických látok alebo farbív. Pýšia sa však aj prívlastkom odrodové. Pri výrobe v Marcelovej sa totiž nerozlišuje len druh ovocia, ale aj jednotlivé odrody. 

Pália sa v pálenici Fruit Distillery v Marcelovej. Ich prevádzka sa teda nachádza v najúrodnejšom regióne Slovenska a v blízkosti ovocných sadov. Poľahky tak získavajú prvotriedne a optimálne zrelé ovocie. No až poctivý prístup, ručné triedenie, optimálne kvasenie a destilácia pomocou najmodernejšej technológie vdychujú destilátom dušu. Okrem kvalitného výrobného procesu sa však značka môže pochváliť aj moderným prístupom. Chcú ti totiž ukázať, že ovocné destiláty rozhodne nie sú nudné. Pozri sa, ako originálne, netradične a zaujímavo ich odporúčajú konzumovať. 

Slivovica Marsen 

So slivkovým perníkom, sušenými slivkami aj s ikonickými keksíkmi Marína. Takto netypicky môžeš podávať najpopulárnejší ovocný destilát na Slovensku – slivovicu. Pozri sa, ako na to.

Marhuľovica Marsen 

Ako si ozvláštniť pitie voňavej marhuľovice? Skús marhule v mliečnej čokoláde či domáce perníky s marmeládou. 

Hruškovica Marsen 

Hruškovica od značky Marsen má príjemnú zamatovú vôňu a charakteristickú chuť. Podávať ju môžeš napríklad s tenkým plátkom čerstvej hrušky, s citrónovou šťavou a karamelizovaným škoricovým cukrom. 

Višňovica Marsen 

Spojenie višní a maku je ikonické. Višňovicu teda môžeš podávať s domácim makovníkom, ale vyskúšať môžeš aj zavárané či sušené višne.

Ak ťa netypické kombinácie zaujali, skús ich vyskúšať aj sám. Uvidíš, že nimi prekvapíš a očaríš všetkých, ktorým to takto originálne naservíruješ. 

Ochutnaj pravé ovocné destiláty
Domov
Zdieľať
Diskusia