Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je sponzorovaný obsah spoločnosti Legenda.
3. decembra 2021, 17:30
Čas čítania 2:04
Sponzorovaný obsah

Fernet podľa unikátnej receptúry a rum, ktorý ťa prenesie do Karibiku. Nová slovenská značka prináša remeselne vyrábaný alkohol

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov (zobraziť obsah)
späť na hlavnú stránkuSpäť

Aj keď sa vyrábajú na juhu Slovenska, chutia svetovo.

Si fanúšikom tmavšieho alkoholu alebo, presnejšie, kvalitného rumu či fernetu? Potom zbystri pozornosť. Predstavíme ti totiž slovenské novinky, ktoré sú obsahovo, ale aj vizuálne zaujímavé, a ty by si ich mal jednoznačne vyskúšať.

Prémiový fernet a rum, ktoré budú hrať v tomto článku hlavnú rolu, prináša na trh nová slovenská značka Legenda. Táto značka vyrába svoje produkty na južnom Slovensku v Marsen Distillery. Sú to pomerne klasické alkoholové nápoje, ktoré sa však vyrábajú na veľmi vysokej úrovni. Aj keď teda ide o dobre známe druhy alkoholu, fernet a rum od Legendy tak trochu vytŕčajú z radu. Vyrábajú sa totiž remeselne.

alkohol Legenda
Zdroj: Legenda

„Portfólio značky Legenda sa radí medzi remeselné produkty. To znamená, že väčšina krokov remeselnej výroby týchto produktov prebieha ručne. Výrobcovia pri svojej výrobe podporujú lokálnych dodávateľov, pričom je dôležité spomenúť, že maximum svojich produktov produkujú zo slovenských surovín. Najlepším dôkazom kvality je výsledná vyvážená chuť plná prírodných ingrediencií,“ vysvetlil majiteľ Marsen Distillery Roman Pócs

Či už miluješ overené spojenie fernetu s tonikom, alebo si podľahol nesmrteľnej kombinácii rumu a kvalitnej cigary, sme si istí, že ťa tieto novinky zaručene očaria. Sú totiž kvalitné, slovenské, remeselne vyrábané a ich fľaše majú moderný štýlový dizajn. A práve tento nádherný vizuál je ich obrovskou výhodou. Ak budeš chcieť fľaše od Legendy niekomu podarovať, neprinesieš mu len kvalitný slovenský alkohol, ale aj vizuálne krásny produkt.

alkohol Legenda
Zdroj: Legenda

Ako si ich najlepšie vychutnáš? 

Fernet aj rum majú v podstate neobmedzené možnosti podávania a pitia. Fernet je na Slovensku naozaj obľúbený a pre mnohých je najpreferovanejším druhom alkoholu, keďže v minulosti sa používal ako liek na žalúdočné problémy. Väčšina ľudí ho najradšej pije s tonikom, čo je spojenie, ktoré už môžeme bez okolkov nazývať legendárnym.

Niektorí ľudia ho kombinujú aj s kolou. Ty si však môžeš vymyslieť vlastný spôsob podávania. Legenda ti prináša klasický fernet aj citrusovú verziu. Obe sú však jemné a obsahujú až pätnásť druhov bylín, ktoré majstri destilatéri nakombinovali tak, aby vznikla jedinečná symbióza chutí.

alkohol Legenda
Zdroj: Legenda

V prípade rumu existuje ešte viac možností. Môžeš si ho užiť len tak, čistý alebo s kockou ľadu, a vychutnať si jeho pravú chuť. Ak však túžiš po naozaj unikátnom chuťovom zážitku, odporúčame ti skombinovať prémiový rum Legenda so spomínanou kvalitnou cigarou. Týmto spojením sa odomknú úplne nové odtiene chuti, ktoré si v tomto nápoji doteraz necítil. 

Rum Legenda si môžeš v tomto chladnejšom období vychutnať aj teplý. Stačí skombinovať rum, horúcu vodu a limetkovú šťavu. Výsledkom bude, vraj pôvodne pirátsky nápoj, grog. Ďalšou zahrievacou alternatívou je aj dobre známy teplý čaj s rumom, do ktorého môžeš pridať škoricu, klinčeky či badián.

alkohol Legenda
Zdroj: Legenda

A ak si chceš zaspomínať na leto, vykúzli s rumom či fernetom miešané drinky. Keď napríklad spojíš nový rum od Legendy s kolou, ľadom a citrónovou alebo limetkovou šťavou, vznikne ti obľúbený kubánsky drink Cuba libre„My odporúčame tieto klasické a overené spôsoby, avšak zároveň tvoríme aj nové netradičné kombinácie, ktoré prezentujeme na našich sociálnych sieťach Marsen Distillery,“ doplnil majiteľ Roman Pócs.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa LEGENDA SPIRITS (@legenda_spirits)

Ak teda preferuješ kvalitu a vieš oceniť príjemné a vyvážené chute, Legenda je presne pre teba. Vyskúšaj nový fernet alebo rum a urob si vlastný názor. Podľa nás rozhodne neoľutuješ. 

Vyskúšaj novinky od Legendy
Späť
Zdieľať
Diskusia