Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. novembra 2021, 22:02
Čas čítania 0:50
Eduard Starkbauer

Muž prepašoval do Severnej Kórey USB kľúč so seriálom Squid Game. Teraz ho za to odsúdili na smrť

Muž prepašoval do Severnej Kórey USB kľúč so seriálom Squid Game. Teraz ho za to odsúdili na smrť
Zdroj: Netflix
NEWS
Uložiť Uložené

Import zahraničnej kultúrnej produkcie je v Severnej Kórei striktne zakázaný.

Britský Daily Mail informoval, že muža, ktorý na USB kľúči do Severnej Kórey prepašoval kópiu seriálu Squid Game, odsúdili na smrť zastrelením. Smutným paradoxom je, že podobne boli popravovaní aj súťažiaci v seriáli z produkcie Netflixu.

Muž, ktorého identita nie je známa, bol odsúdený podľa nového severokórejského zákona zameraného na prísnu kontrolu akéhokoľvek importu zahraničných kultúrnych diel. Ten sa volá príznačne: „Eliminácia reakcionárskych myšlienok a kultúry“ a zameriava sa predovšetkým na americkú a juhokórejskú produkciu. Muž podľa všetkého priniesol nahrávku z Číny a s nelegálnymi kópiami obchodoval. 

Tajná polícia, známa pod označením „109 Sangmu“, prichytila partiu študentov priamo pri tom, ako seriál pozerá. Podľa zistení Radio Free Asia bol jeden z nich odsúdený na doživotné väzenie a ostatní šiesti na 5 rokov nútených prác. Rozhodnutím hlavnej štátnej autority, Ústredného výboru Strany pracujúcich, prišiel o prácu aj riaditeľ školy, školský tajomník a triedny učiteľ. Radio Free Asia očakáva, „že vyšetrovania budú pokračovať, až kým neodhalia celú distrubučnú schému, v rámci ktorej bude každý musieť odhaliť svoje zdroje, ako aj mená osôb, ktoré seriál pozerali“.

Odporúčané
RECENZIA: Squid Game RECENZIA: Squid Game 1. októbra 2021, 15:33

Dej Squid Game zachytáva dystopický svet, v ktorom ťažko zadlžení ľudia hrajú detské hry, v ktorých ide doslova o život. V momente svojho uvedenia na Netflix sa zo seriálu stal celosvetový fenomén a v 94 krajinách aj najsledovanejší seriál platformy.

Domov
Zdieľať
Diskusia