Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je PR správa spoločnosti Lenovo.
24. novembra 2021, 16:05
Čas čítania 2:06
Sponzorovaný obsah

Píšeš si poznámky rukou? Zvládnuť to môžeš aj bez papiera

TECH
Uložiť Uložené

Ak si zvyknutý na písanie poznámok rukou, nemusíš sa tohto zvyku vzdávať. Najnovšie počítače či tablety ti umožňujú písať či kresliť rukou pomocou stylusu.

Ak patríš medzi tých, ktorí nedajú dopustiť na tradičný papier a pero na zapisovanie poznámok počas stretnutí či v škole, máme pre teba jeden tip. Určite sa aj tebe mnohokrát stalo, že si si niečo potreboval zapísať a pero či papier skrátka neboli poruke, alebo opačne, že svoje zápisky si niekde zabudol či stratil. 

Lenovo
Zdroj: Lenovo

Práve na tieto situácie existuje pohodlné riešenie v podobe výmeny papiera za digitálnu dotykovú obrazovku. Mnohé moderné počítače či tablety sú dnes vybavené digitálnym perom – tzv. stylusom, ktorým vieš zapisovať poznámky priamo do počítača, ktorý ich potom zdigitalizuje. Získaš tak prehľadný text, ktorý môžeš navyše okamžite zdieľať s inými, napríklad na ďalšie úpravy či doplnenia. To všetko písané tou najprirodzenejšou cestou – pomocou ruky a pera.

Ručne zapísané a napriek tomu digitálne

Mnoho ľudí postupne upúšťa od ručne písaných poznámok, ktoré nemôžu po zapísaní ďalej upravovať ani pohodlne zdieľať. Ruka v ruke s týmto trendom idú dotykové displeje niektorých notebookov, a predovšetkým lepšie vybavených tabletov, ktoré dokážu poznámky písané aktívnym perom nielen uchovať, ale aj ich rovno previesť do digitálnej podoby. Vďaka tomu sa dá s nimi ďalej pracovať, či už individuálne, alebo vo väčšom pracovnom kolektíve, ktorý môže poznámky upravovať paralelne.

Lenovo
Zdroj: Lenovo

S tým, ako sa navyše zlepšuje citlivosť displejov aj stylusov, sa táto technológia ukazuje ako veľmi praktická. Hodiť sa môže napríklad na dôležitom konferenčnom hovore, pri ktorom je zapisovanie rukou na displej tabletu oveľa diskrétnejšie ako hlasné ťukanie do klávesnice. Nie je však potrebné skončiť len pri poznámkach. Spolu s písaným slovom dokáže tablet digitalizovať aj prípadné skice, grafy alebo myšlienkové mapy. Túto nespornú výhodu ponúkajú aj dva najnovšie tablety od značky Lenovo – flexibilný Yoga Tab 13 a profesionálne vybavený Tab P11 Pro.

Pohodlné písanie aj tvorba

Spojenie výkonného hardvéru spolu s citlivým aktívnym perom Lenovo Precision Pen 2, ktoré je súčasťou výbavy Tab P11 Pro a je možné ho dokúpiť aj pre Yoga Tab 13, ti poskytne dostatočný priestor nielen na písanie poznámok, ale aj na prácu s aplikáciami určenými na kreatívnu tvorbu. Na oboch tabletoch je vďaka tomu možné ľahko upraviť fotky, načrtnúť v grafickom programe nové logo alebo návrh produktu, či jednoducho len relaxovať a tvoriť vlastné umelecké dielo priamo na displeji.

Lenovo
Zdroj: Lenovo

Na pohodlnejšie písanie alebo kreatívnu tvorbu môžeš využiť vstavaný stojan v magnetickom kryte tabletu Tab P11 Pro. Lenovo Yoga Tab 13 potom disponuje priamo zabudovaným stojanom z ušľachtilej ocele, s ktorým si môžeš pohodlnejšie nastaviť sklon displeja do pozície, ktorá ti najlepšie vyhovuje. Práve vďaka svojej flexibilite tento tablet nájde uplatnenie aj pri práci, hraní hier alebo odpočinkovom sledovaní večerného filmu.

Druhý displej aj osobný asistent

Ak si bohato vystačíš s tabletom ako prídavným zariadením na prácu, siahni po Lenovo Yoga Tab 13. Pomocou micro HDMI portu ho ľahko pripojíš ako perifériu k svojej pracovnej stanici a rozšíriš si tak pracovnú plochu, na ktorú môžeš presunúť len poznámky ku konkrétnej úlohe. Yoga Tab 13 je navyše vybavený hlasovým asistentom Google, ktorý ti pomôže so zapisovaním a s vyhľadávaním informácií pri práci aj po nej.

Lenovo
Zdroj: Lenovo

Tablety Lenovo sú vybavené najnovšou technológiou displeja, ktorá spolu so šikovným softvérovým riešením umožňuje zníženie produkcie škodlivého modrého svetla kvôli menšej únave očí. Toto riešenie pri oboch zariadeniach potvrdila medzinárodná certifikácia TUV Eye Comfort.

Domov
Zdieľať
Diskusia