Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. novembra 2021, 15:53
Čas čítania 1:36
Daniel Mikolášik

Taraba opäť útočí na prezidentku, pridal sa aj Danko: Prečo váš priateľ lieta na výlety za štátne? Rizman ich vysmial faktami

POLITIKA ANDREJ DANKO ZUZANA ČAPUTOVÁ
Uložiť Uložené

Papalášizmus prezidentky Čaputovej a zneužívanie financií v prezidentskej kancelárii sa musia skončiť, tvrdí Andrej Danko. Podľa Rizmana sú obaja politici na smiech.

Predseda SNS Andrej Danko a poslanec Tomáš Taraba (odídenec z ĽSNS) kritizujú prezidentku Zuzanu Čaputovú. Nepáči sa im, že jej priateľ a bývalý poradca Juraj Rizman ju sprevádza na niektorých oficiálnych návštevách. Reagovali tak po tom, čo sa hlava štátu po boku Rizmana zúčastnila na poslednej rozlúčke s Mekym Žbirkom v Prahe.

„Výlety“ jej priateľa vraj platia daňoví poplatníci. Danko preto verejne vyzýva prezidentku, aby zaplatila letenku a všetky náklady za Rizmana. „Tých výletov a nákladov je totiž zaúčtovaných v prezidentskej kancelárii podstatne viac.“

„Súčasne poukazujeme aj na záhadné platenie módneho návrhára a kaderníkov. Vo Francúzsku z toho bol jeden z najväčších škandálov. Tu sa to veselo deje a tvárime sa, akoby sa nič nedialo,“ píše Andrej Danko v statuse na Facebooku. 

Prezidentská kancelária podľa jeho slov opakovane porušuje štátny protokol a finančné prostriedky používa na rozporuplné účely. „Papalášizmus prezidentky Čaputovej a zneužívanie financií v prezidentskej kancelárii sa musia skončiť,“ dodáva a súčasne poukazuje aj na „záhadné platenie módneho návrhára a kaderníkov“.

Ku kritike sa pridal aj poslanec Taraba

Podobnú rétoriku použil v statuse aj Tomáš Taraba, ktorý v októbri pranieroval dcéru Zuzany Čaputovej – Emmu so zosmiešňujúcim ironickým opisom jej výzoru po tom, čo sa ako modelka predstavila na podujatí Fashion LIVE! 

Odporúčané
Prezidentka Čaputová: Bezpečnosť vrcholových politikov sa zhoršila, ale nemôžeme preto zdupkať Prezidentka Čaputová: Bezpečnosť vrcholových politikov sa zhoršila, ale nemôžeme preto zdupkať 22. apríla 2023, 9:00

Taraba prirovnal Rizmanovo sprevádzanie prezidentky k nedávnej ceste slovenskej delegácie do Dubaja na EXPO 2020 na čele s Richardom Sulíkom, ktorý so sebou zobral aj svoju dcéru Alexandru. 

„Tento pán, už keď sme pri tom, sa prečo rozváža za štátne peniaze? Pani Zuzana mu prečo nekupuje letenky? Odkedy majú daňoví poplatníci povinnosť prispievať na milencov a milenky politikov a političiek?“ pýta sa a vyzýva prezidentku, aby s tým prestala. 

Rizman uviedol fakty na pravú mieru

Priateľ Zuzany Čaputovej Juraj Rizman sa k celej veci napokon vyjadril tiež. Na obvinenia reagoval faktami. Podľa jeho slov by si Danko a Taraba mali lepšie overovať informácie. V statuse vysvetlil, že na poslednú rozlúčku s Miroslavom Žbirkom neleteli, a teda úvodná téza oboch politikov je klamstvo.

„Pokračujme však ďalej. V Prahe sme neboli ubytovaní – išli sme na otočku. To je druhý úplný nezmysel pánov politikov Danka a Tarabu. No a do tretice – aby boli už úplne na smiech – ani ich tretia téza nesedí. V reštaurácii som za pani prezidentku a za seba platil ja. Toto všetko je, na rozdiel od výmyslov pána Danka a Tarabu, pravda. Pravda, ktorú viem – na rozdiel od nich – dokázať,“ tvrdí Rizman a dodáva, že obaja páni sú len na smiech.

Domov
Zdieľať
Diskusia