Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. novembra 2021, 16:46
Čas čítania 0:35
Jakub Paulík

Eddie Redmayne ľutuje, že hral transrodovú osobu. Vysvetlil, prečo by rolu v súčasnosti odmietol

Eddie Redmayne ľutuje, že hral transrodovú osobu. Vysvetlil, prečo by rolu v súčasnosti odmietol
Zdroj: Focus Features
FILMY A SERIÁLY EDDIE REDMAYNE
Uložiť Uložené

Dráma Dánske dievča bola nominovaná na štvoricu Oscarov.

Britský herec Eddie Redmayne, známy okrem iného zo série Fantastic Beasts and Where to Find Them, by v súčasnosti rolu transrodového umelca v dráme Dánske dievča určite odmietol.

V rozhovore pre The Times povedal, že spravil chybu. „Nie, teraz by som to už nevzal. Film som natočil s najlepšími úmyslami, ale myslím si, že to bola chyba,“ povedal Redmayne.

Odporúčané
Mads Mikkelsen sa pobil s režisérom hneď v prvý deň, natočil nezabudnuteľné filmy a neprestáva nás ohurovať svojím talentom Mads Mikkelsen sa pobil s režisérom hneď v prvý deň, natočil nezabudnuteľné filmy a neprestáva nás ohurovať svojím talentom 22. novembra 2021, 9:30

Reportér The Times mu oponoval s tvrdením, že film mohol vzniknúť iba vďaka tomu, že sa k nemu dostal populárny herec. Redmayne však tvrdí, že množstvo ľudí nemá v tomto biznise miesto, a preto vznikajú debaty o tom, kto by mal danú rolu hrať.

Zrejme tak narážal na kritiku z minulosti za to, že hlavnú postavu v Dánskom dievčati nehrala transrodová osoba. Film režiséra Toma Hoopera bol nominovaný na viaceré ocenenia, vrátane štyroch Oscarov. Z nich sa však podarilo premeniť nomináciu iba v kategórii vedľajšia herečka (Alicia Vikander).

Domov
Zdieľať
Diskusia