Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
20. novembra 2021, 9:42
Čas čítania 0:36
Kamila Šebestová TASR

V USA bola prvýkrát prezidentkou žena. Kamala Harrisová pre Bidenovu kolonoskopiu nadobudla prezidentské právomoci

NEWS JOE BIDEN KAMALA HARRIS SPOJENÉ ŠTÁTY AMERICKÉ
Uložiť Uložené

Vzhľadom na Bidenovu kolonoskopiu sa Kamala stala prezidentkou.

Americký prezident Joe Biden včera odovzdal svoje právomoci do rúk žene, ktorej verí. Vzhľadom na jeho kolonoskopické vyšetrenie sa na hodinu a 25 minút stala Kamala Harrisová prezidentkou Spojených štátov amerických. Joe Biden bol počas Harrisovej úradovania v anestézii.

Stala sa tak prvou ženou vo funkcii prezidentky. Pôvodne sa chcela stať prezidentkou, a preto bola chvíľu Joeovi Bidenovi rivalkou. Nakoniec sa však kandidatúry vzdala a pridala sa k Bidenovi ako jeho „dvojka“. 

Obyvatelia USA si zvolili Joea Bidena za svojho prezidenta a Kamala Harrisová sa stala úplne prvou ženskou viceprezidentkou. Zároveň je aj funkčne najvyššie postavenou ženou v dejinách USA. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Kamala Harris (@kamalaharris)

Joe Biden je zasa najstarším úradujúcim prezidentom v USA. Aj preto jeho zdravotný stav dlhodobo priťahuje pozornosť verejnosti. Sedemdesiatosemročný americký prezident musel absolvovať endoskopické vyšetrenie hrubého čreva, teraz sa však cíti dobre. Naďalej zostáva v nemocnici, aby absolvoval ďalšie vyšetrenia. Viac o Kamale Harrisovej a Joeovi Bidenovi sa dočítaš v tomto článku

Odporúčané
Kamala Harris – kto je prvou viceprezidentkou USA? Kamala Harris – kto je prvou viceprezidentkou USA? 10. novembra 2020, 9:36
Domov
Zdieľať
Diskusia