Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
22. novembra 2021, 14:30
Čas čítania 5:32
Lukáš Čelka

Vyskúšali sme si slovenskú erotickú hru Pomiluj ma: vytvorila ju sexuálna koučka na základe skúseností z partnerských sedení

ZDRAVIE SEX/LIFE
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov
a chcem zobraziť obsah
späť na hlavnú stránkuSpäť

Otázky popísané na kartičkách sú presne tie, ktoré kládla svojim klientom, aby ich podnecovala na intímne rozhovory a skvalitnila tak ich sexuálny život.

Pikantné, zábavné a búrajúce hranice medzi partnermi. Aj také môžu byť rôzne erotické hry. Nedávno sme ti priniesli recenziu, v rámci ktorej som si vyskúšal niekoľko hier z podobného súdka, pričom o ich pozitívnom vplyve na partnerský vzťah nám bližšie porozprávala sexuálna koučka Simona Mačorová.

Ako som sa neskôr dozvedel, aj ona sama je autorkou prvej slovenskej erotickej kartovej hry Pomiluj ma. Sexuálna koučka jej hranie opisuje ako „intímne dobrodružstvo, ktoré dáva láske nový rozmer“.

Spomínaná hra sa líši od všetkých, ktoré sme (s priateľkou) mali možnosť vyskúšať, tým, že okrem nezbedných úloh obsahuje aj „spoznávacie“ karty s otvorenými otázkami. Vďaka nim si nielen užiješ hru, ale naučíš sa aj lepšie „počuť“, čo chce tvoja polovička, spoznáš jej najtajnejšie túžby a posunieš váš vzťah opäť na vyšší level.

pomiluj ma
Zdroj: Archív/Simona Mačorová

Aby som ti lepšie priblížil, čo počas hrania Pomiluj ma môžeš so svojím partnerom/partnerkou zažiť a aký vplyv môže mať na váš milostný vzťah, som si hru nielen vyskúšal, ale porozprával sa aj s jej autorkou. Aké na hru dostáva ohlasy od párov a ako sa pozdávala nám?

Intímny sprievodca či súkromný kouč?

Hneď ako sme otvorili matnú štýlovú krabicu obsahujúcu až dvesto rovnako matných a štýlových kartičiek – stopäťdesiat spoznávacích otázok a päťdesiat interaktívnych aktivít, všimli sme si, že k nej nie je pribalený klasický manuál, ale knižočka s titulom Sprievodca intimitou.

Odporúčané
Vzrušuje ho, keď má jeho frajerka sex s iným mužom. Michal nám opísal svoje zážitky s „cuckoldingom“ Vzrušuje ho, keď má jeho frajerka sex s iným mužom. Michal nám opísal svoje zážitky s „cuckoldingom“ 22. februára 2024, 12:30

V brožúrke roztiahnutej na tridsiatich siedmich stranách sa dočítaš veľa zaujímavých poznatkov, ako napríklad, čo znamená pojem vedomý sex, sebapoznanie – poznanie vlastného tela či úprimná komunikácia vo vzťahu. Sexuálna koučka v nej vysvetľuje, čo zabíja sex a čo ho, naopak, robí kvalitným. Všetky tieto informácie sa nám zdali užitočné, a keď sme sa nad nimi zamysleli, dávali veľký zmysel. Obohatili nás aj bez ohľadu na to, že sme knihe venovali čas len v rámci prípravy na hru.

pomiluj ma
Zdroj: Refresher/Lukáš Čelka

Okrem rád a postrehov Simony Mačorovej sa v knihe nachádzala napríklad aj erotická poviedka. Bolo to prvýkrát v živote, keď som si prečítal niečo podobné. Neveril som, že text dokáže človeka „navnadiť“ či spraviť nadržaným, avšak mýlil som sa.

Najzaujímavejšie na čítaní Sprievodcu intimitou bolo, že sme sa k samotnej hre ani nedostali a už medzi mnou a partnerkou vznikali konverzácie. Jednotlivé odseky nás nabádali na to hodnotiť naše postoje, skúsenosti a rozprávali sme sa o tom, čo by sme mohli z informácií aj reálne čo najskôr využiť.

pomiluj ma
Zdroj: Refresher/Lukáš Čelka

Keďže sú sexuálne témy za dverami mnohých párov tabu, partneri sami nevedia, čo od svojej polovičky chcú, a preto sa vzťah a milostný život stávajú stereotypom, až kým sa úplne nerozpadnú. Celá hra už od sprievodcu nabáda pár, aby boli obaja k sebe otvorení, rozprávali sa o svojich pocitoch či prianiach a tak opäť medzi sebou našli vášeň, ktorú pohlcuje rýchly a hektický život.

Bez pravidiel, pre každého

Ako poznamenala Simona Mačorová, inšpiráciou na vznik samotnej hry boli pre ňu skúsenosti z partnerských koučingových sedení. Otázky popísané na kartičkách sú presne tie, ktoré kládla svojim klientom, aby ich podnecovala na intímne rozhovory.

pomiluj ma
Zdroj: Refresher/Lukáš Čelka

„Práve cez tieto otázky moji klienti pochopili, aký neuspokojivý i uspokojivý sexuálny život vplýva na telo a dušu,“ dodala koučka s tým, že ak niekto nepozná vlastné telo, nemôže očakávať, že uspokojí vlastné potreby a túžby. Ako sme si mohli vyskúšať na vlastnej koži, aktivity naozaj vedú k poznaniu, a nielen seba samého, ale i nášho náprotivku.

Odporúčané
„Orgazmus je intenzívnejší a výstrek silnejší.“ Masáž prostaty ti zaručí dvojité vyvrcholenie. Ako na to? „Orgazmus je intenzívnejší a výstrek silnejší.“ Masáž prostaty ti zaručí dvojité vyvrcholenie. Ako na to? 27. januára 2024, 14:30

Keď sme pri šálke čaju čítali Sprievodcu intimitou a konečne sa dostali k pravidlám hry, zostali sme prekvapení. Takmer žiadne pravidlá neexistujú. Pár si môže ľubovoľne zvoliť, koľko intímnych otázok či aktivít si vytiahne, kedy ich splní, ako dlho bude hrať či dokonca v akom poradí. Neexistujú odmeny, body, víťaz ani porazený. Akoby to ani nebola hra, ale skôr zábavný zbližovací prostriedok.

pomiluj ma
Zdroj: Refresher/Lukáš Čelka

Ďalšia zásadná vec, v ktorej sa Pomiluj ma líši od ostatných hier, ktoré sme mali možnosť vyskúšať, je aj to, že je určená nielen pre hetorosexuálne, ale aj pre homosexuálne páry.

Sexuálna koučka nám priblížila, že hru je možné hrať počas trvania celého vzťahu medzi dvoma ľuďmi. Prekážkou nie je ani to, že si po nejakom čase viackrát vytiahneš tú istú otázku. „Naše vnímanie, prežívanie sexuality, senzácií a vnemov sa počas života mení, naše potreby a túžby sa neustále vyvíjajú. Nie sme statické bytosti, v rôznych obdobiach potrebujeme rôzne veci,“ dodala s tým, že rozdiel napríklad môže byť, ako ľudia vnímajú sex na začiatku vzťahu, po spoločnom sťahovaní či keď sa im narodí dieťa.

Ťaháme si

Ako som spomínal, hra pozostáva zo stopäťdesiatich spoznávacích kartičiek, medzi ktorými nájdeš otázky, ako napríklad: Čo by boli prvé varovné signály toho, že náš intímny život nie je v poriadku? Kedy ti je sex so mnou najpríjemnejší? či Aké sú tvoje obľúbené sexuálne hračky/pomôcky? a aktívnych úloh.

pomiluj ma
Zdroj: Refresher/Lukáš Čelka

Spomínané aktívne úlohy sú odstupňované podľa odvážnosti úlohy od levelu jeden až tri. Medzi nimi nájdeš zadania, ako napríklad Bozkávacie slovo, v rámci ktorej sa musia partneri bozkávať počas celého dňa, keď toto slovo začujú bez ohľadu na okolnosti a miesto, kde sa nachádzajú, alebo aj pikantnejšie, ku ktorým patrí úloha pomenovaná Poď sa so mnou prejsť, keď po vytiahnutí tejto kartičky musí partner svoju polovičku povodiť za ruku po byte, pričom päťkrát na rôznych miestach zastane a bude ju/ho orálne uspokojovať.

pomiluj ma
Zdroj: Refresher/Lukáš Čelka

Ja s partnerkou sme na hru išli zľahka a volili sme prevažne otázky. Prvú kartičku si vytiahla moja partnerka a stálo na nej: „Porozprávaj mi príbeh, ako ste sa spoznali.“

Obom sa nám zdalo zaujímavé, že si každý z nášho prvého stretnutia pamätáme úplne iné momenty. Už len táto na prvý pohľad úplne ľahká otázka v nás rozprúdila spomienky a diskusiu na niekoľko minút. Dozvedel som sa veci, ktoré som netušil: ako ma vtedy moja polovička vnímala a čo všetko jej bežalo v hlave po našom prvom stretnutí.

pomiluj ma
Zdroj: Refresher/Lukáš Čelka

Ďalšie otázky nás zase priviedli k záverom, že by nám obom nevyhovovalo pozerať sa do očí počas milovania, zistil som, čo znamená pre moju partnerku dokonalý sexuálny život, a ona zase, ako veľmi je pre mňa dôležité túlenie. Bolo priam až strašidelné, že vďaka pár kartičkám som za hodinu a pol hrania so svojou polovičkou rozoberal témy, ku ktorým sme sa v bežnom živote nedostali ani raz počas dvoch rokov.

pomiluj ma
Zdroj: Refresher/Lukáš Čelka

Keď sme boli „rozkecaní“ až-až, rozhodli sme sa, že pritvrdíme, a vytiahli sme si úlohu. Na kartičke s aktivitou stálo, že sa máme navzájom vyzliecť, avšak môžeme pritom použiť iba ústa a zuby. Nič vtipnejšie som za posledné roky svojho života nerobil. K ťarbavým pohybom sa ozýval z našich pier smiech, ktorý však vzbudzoval vášeň. Tá gradovala aj spolu s ďalšou úlohou pomenovanou ako Sexy ruleta. Jej priebeh však už opisovať radšej nebudem.

Zábavné zbližovanie

Ako mi vysvetlila autorka hry Simona Mačorová, Pomiluj ma vie byť dobrým spôsobom, ako prehĺbiť sexuálnu túžbu medzi dvoma partnermi, zabiť rutinu a oživiť sexuálny život či nájsť viac potešenia a orgazmov.

Odporúčané
Využíva ťa len na sex alebo chce vzťah? Takto to zistíš (+ KVÍZ) Využíva ťa len na sex alebo chce vzťah? Takto to zistíš (+ KVÍZ) 22. januára 2024, 9:30

Okrem iného však pomáha párom budovať sebavedomie a dôveru, chápať vzájomné hranice či nájsť dlhodobú spokojnosť, sexuálnu pohodu, sebalásku, vášeň a v neposlednom rade i zábavu a hravosť, čo potvrdzuje aj mnoho pozitívnych feedbeckov na hru. 

pomiluj ma
Zdroj: Refresher/Lukáš Čelka

Simona Mačorová na základe svojich skúseností z koučingových stretnutí zistila, že dobre položené otázky dokážu priniesť späť zvedavosť o druhom človeku a prebudiť túžbu. Zistiť, čo vplýva na náš sexuálny život a možno ani o tom nevieme. „Mojím cieľom bolo poskytnúť ľuďom nástroj, aby mohli spoločne objavovať a prehlbovať svoj intímny život. Niektorí sa radi rozprávame, niektorí sa radšej učíme robením, preto otázky a aktivity. Sprievodca intimitou slúži na hlbšie spoznávanie seba a intímneho života,“ povedala pre Refresher Simona Mačorová.

Sexuálna koučka sa stretáva s prípadmi, keď ľudia majú strach, že zrania alebo nedokážu uspokojiť svojho partnera, nevedia, ako a kedy povedať, čo chcú v sexe. Nedokážu komunikovať svoje túžby. „Hanba je ďalší faktor, ktorý nás stopne, predtým ako začneme. Toto všetko spôsobuje, že vznikajú nedorozumenia, priepasť medzi partnermi/partnerkami a sex prestáva byť zábavou, spojením medzi dvoma ľuďmi. Hra Pomiluj ma sa pozerá aj na tento aspekt a pomáha riešiť situáciu. Preberá na seba hanbu sa niečo opýtať, strach niečo navrhnúť.“

pomiluj ma
Zdroj: Refresher/Lukáš Čelka

Na záver nám Simona Mačorová prezradila, že dizajn hry pripravila Martina Dybová, pričom hlavným motívom jej dizajnu sa stal symbol prepojenia, ktorý reflektuje prirodzenú harmóniu a zjednotenie zdanlivých protikladov ženskej a mužskej sexuálnej energie v každom z nás. O texty a korektúry sa podľa jej slov postarala editorka Anna Červenková a najväčší konštruktívny kritik bol samotný partner sexálnej koučky Jaume Calm. „Pomiluj ma je možné zakúpiť si online a vo väčších kníhkupectvách,“ odkazuje Simona Mačorová.

Domov
Zdieľať
Diskusia