Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. novembra 2021, 7:12
Čas čítania 0:47
Tímea Krauszová

105-ročná babička prekonala svetový rekord v behu na 100 m. Nie je s ním však spokojná, chcela to zvládnuť rýchlejšie

105-ročná babička prekonala svetový rekord v behu na 100 m. Nie je s ním však spokojná, chcela to zvládnuť rýchlejšie
Zdroj: National Senior Games/volně k užití
ŠPORT ŠPORT
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Vytrvalosť a odhodlanie jej nechýbajú.

Julia Hawkinsová, ktorú prezývajú aj „Hurikán“, má 105 rokov a energie na rozdávanie. Len pred niekoľkými dňami sa stala svetovou rekordérkou v behu na 100 metrov vo vekovej kategórii 105+ na udalosti Louisiana Senior Games, ale už hovorí, že chce bežať ešte rýchlejšie. Neuspokojí sa, kým sa neprepracuje na čas pod jednu minútu.

Miluje beh

Súťažiť v športe začala vo veku 80 rokov najskôr v cyklistike. Vyhrala aj niekoľko zlatých medailí, ale napokon s tým prestala, pretože vo svojej vekovej kategórii už nemala súperov. Šprintovať začala, keď oslávila stovku. V roku 2017 nastavila svetový rekord pre bežkyne vo veku 100+, keď zabehla sto metrov za 39 sekúnd a 62 stotín sekundy. Po tom, čo v septembri 2021 iná bežkyňa tento rekord prekonala, začala súťažiť v kategórii 105+.

Miluje beh a rada je inšpiráciou pre iných. Po úspešných pretekoch povedala, že bolo krásne mať podporu príbuzných a priateľov. „Ale chcela som to urobiť za menej ako minútu.“ Na otázku, či ju neuchlácholí aspoň fakt, že číslo 102 je menej než jej vek, odpovedala strohým nie.

Hawkinsová chce behať, kým bude vládať. „Mojím odkazom pre iných je, že musíte ostať aktívni, ak chcete byť zdraví a šťastní počas starnutia.“

Domov
Zdieľať
Diskusia