Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. októbra 2021, 19:21
Čas čítania 0:42
Viktor Kniš

Policajti zaklopali na dvere ďalšej žene, ktorá šírila hoax: Joooj, ja som to iba počula, je mi to ľúto, bránila sa

NEWS HOAXY POLÍCIA SR
Uložiť Uložené

Žena tvrdila, že niekto ponúka peniaze za to, ak sa ako príčina úmrtia uvedie koronavírus. Keď prišla polícia, zrazu zmenila názor.

Žena z Trenčianskeho kraja na sociálnej sieti Facebook šírila klamstvá a dezinformácie o pandémii. Keď jej prišla domov na dvere zaklopať polícia, zrazu o ničom nevedela. „Ja som tieto veci iba počula, je mi to všetko ľúto,“ bránila sa vraj pred policajtmi. 

Žena pôvodne tvrdila, že zdraví dôchodcovia zomreli po očkovaní na koronavírus, že niekto na Slovensku ponúka peniaze za to, ak sa ako príčina úmrtia uvedie covid-19, a že pandémia neexistuje. 

Policajti ju vyhľadali, stotožnili a pýtali sa jej na vyjadrenia. „Napísala som to iba ako komentár, ako vyjadrenie k téme. Nechcela som šíriť hoaxy, nepísala som o konkrétnych osobách. Len som písala to, čo som počula alebo čítala u iných ľudí. Úprimne ľutujem svoje konanie,“ povedala v zjednodušenej forme šíriteľka hoaxov, aby sa vyhla problémom so zákonom. 

Polícia sa zaujímala najmä o prvý spomínaný bod, keďže by mohol poskytovať priestor na porušovanie Trestného zákona v oblasti falšovania úradnej listiny alebo dokonca úplatkárstva. Nejde o prvý prípad, keď slovenská polícia konala na základe príspevkov na sociálnej sieti, preto všetkých vyzýva, aby si dávali pozor, čo a kde tvrdia. 

Domov
Zdieľať
Diskusia