Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je PR správa spoločnosti Wexo
25. októbra 2021 o 17:30
Čas čítania 2:50
Sponzorovaný obsah

Začni svoju NFT kolekciu výnimočným kúskom s charitatívnym rozmerom od WEXO a Majka Spirita

REFRESHER MAJK SPIRIT NFT SLOVENSKO
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov (zobraziť obsah)
späť na hlavnú stránkuSpäť

Stále si môžeš kúpiť NFT zo série CREW a prispieť tak na dobrú vec.

Majk Spirit a WEXO urobili odvážny krok, ktorý však stál za risk – vytvorili prvú digitálnu charitu. Aukcia limitovaných NFT priniesla tisíce eur, ktoré pomôžu hendikepovaným ľuďom. Stále sa môžeš zapojiť aj ty a urobiť dobrú vec, ostáva ešte 4 300 kusov NFT zo série CREW po 50 €. 

Investovanie do kryptomien je spojené s rizikom.


Chceš pomáhať druhým a máš rád svet kryptomien a NFT? Teraz tak môžeš urobiť vďaka kryptomenovej platforme WEXO, ktorá prednedávnom spustila v spolupráci s Majkom Spiritom prvú digitálnu charitu. Všetky financie, ktoré vyzbierajú za predané alebo vydražené NFT Majka Spirita, venujú organizácii APPA (Asociácia pomoci postihnutým). Diamantové NFT si už niekto vydražil za 7 777 eur, zlaté si našlo majiteľa za 2 549 eur a túto noc sa skončila aj aukcia posledného z troch limitovaných NFT − strieborného. Jeho cena je 2 499 eur

Zapoj sa
wexo, majk spirit
Zdroj: WEXO

Staň sa súčasťou výnimočného projektu a majiteľom NFT 

NFT je budúcnosť, ale aj na Slovensku už má svojich fanúšikov a autori platformy WEXO spolu s Majkom Spiritom prispeli k budovaniu prvej slovenskej NFT komunity. Môžeš byť jej súčasťou. Ešte podstatnejšie je, že môžeš pomôcť ľuďom, ktorí potrebujú pomoc. Do aukcie sa už zapojiť nedá, ale ešte stále si vieš kúpiť jedno z NFT Majka Spirita zo série CREW. Jeho cena je 50 eur. Ide o novodobú charitu a celý výťažok z aukcie a predaja je určený na pomoc telesne postihnutým pacientom.

 
Od začiatku charitatívnej akcie, teda od 10. októbra, sa podarilo autorom vyzbierať viac ako 43 500 eur na pomoc telesne postihnutým pacientom.

„Tešíme sa z úžasného výsledku za prvé dva týždne predaja a dražby. Všetky financie budú využité v prospech členov Klubu APPA – najväčšia časť pôjde na rehabilitácie, pretože väčšina detí i dospelých s telesným postihnutím potrebuje na zlepšenie alebo aspoň udržanie zdravotného stavu pravidelnú intenzívnu rehabilitáciu. Ďalej veľa žiadostí máme o príspevok na kvalitnú pomôcku, ktorá uľahčuje každodenný život (vozíky, chodúľky, špeciálne stoličky a kočíky, pomôcky na kŕmenie alebo prepravu). Rodín, ktoré potrebujú pomoc, je v našom Klube APPA registrovaných takmer 900,“ povedala riaditeľka organizácie APPA Miriam Juhanesovičová.

wexo, majk spirit
Zdroj: WEXO

Ako to celé funguje?

Prvé NFT Majka Spirita, ktoré vydala kryptomenová platforma WEXO, je registrované na blockchaine Cardano a má 100 % charitatívny rozmer. Všetky získané prostriedky, po odrátaní nutných poplatkov za platbu (PayPal) a mintovania NFT na blockchaine Cardano, čo predstavuje približne 10 % z ceny NFT, putujú na pomoc telesne postihnutým deťom a dospelým pacientom, o ktorých sa stará nezisková organizácia APPA. 

V budúcnosti sľubuje WEXO možnosť predať alebo poslať toto NFT inému majiteľovi. Aká bude jeho cena o pár mesiacov či rokov, je dnes ťažké predpovedať. Obchodovateľné budú na marketplace WEXO, kde časom pribudnú ďalšie NFT. 

Majk Spirit chce ľuďom priblížiť NFT

Majk Spirit na nedávnej prezentácii svojho prvého NFT priblížil, že spoluprácu s WEXO začal na jar tohto roku a toto charitatívne NFT je akýmsi začiatkom novej doby, ktorú prinášajú. NFT preňho predstavuje revolúciu. Napriek tomu, že svet NFT žije aj rýchlymi ziskami, Majk chce ľuďom predstaviť NFT ako nástroj, ktorý dáva spoločnosti nové možnosti využitia, nielen profit. 

„Tak ako prišiel internet, neskôr sociálne siete, NFT je podľa mňa pokračovanie vývoja. Samozrejme, opäť chvíľu potrvá, kým si to všetci uvedomíme a zžijeme sa s tým, ale ja vidím v NFT budúcnosť. Tak ako má dnes každý svoj profil na sociálnej sieti, o pár rokov budeme mať galérie NFT a tie o nás budú vypovedať, akí sme, čo sa nám páči, ako sme investovali alebo ako sme pomohli kúpou takéhoto charitatívneho NFT,“ vysvetlil Majk Spirit. 

Diamantová verzia.
Diamantová verzia. Zdroj: WEXO

Kryptomenová platforma WEXO avizuje pokračovanie v NFT projektoch nielen s hudobníkom Majkom Spiritom, ale aj s inými osobnosťami a umelcami, ktorí chcú naskočiť na vlnu digitálneho umenia. 

„Sme otvorení ďalším projektom, budeme si však vyberať tie, ktoré majú zmysel. Rozbehli sme ten pomyselný vlak s NFT a teraz je na ľuďoch, umelcoch, športovcoch, veľkých spoločnostiach, ktoré sa pridajú a naskočia k nám,“ odkázal CSO platformy WEXO Peter Mariš. 


Predaj NFT zo série CREW je naplánovaný do konca roka 2021. Môžeš sa stať majiteľom jedného z nich a ostane ti ako pamiatka na chvíľu, keď si pomohol iným. Či nepredané kusy v januári WEXO „spáli“, ako to robievajú iní vydavatelia, zatiaľ nie je známe. Dá sa to však očakávať a pre majiteľov už zakúpených NFT by to znamenalo, že tie ich sa stanú ešte hodnotnejšími. 

Podpor dobrú vec
Domov
Zdieľať
Diskusia