Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. októbra 2021, 19:39
Čas čítania 1:21
Viktor Kniš

Vyšetrovateľa NAKA, ktorý ide po krku vplyvným osobám, opäť obvinili. Tentoraz v súvislosti so samovraždou dôležitého svedka

NEWS VOJNA V POLÍCII
Uložiť Uložené

Pavol Ďurka nepopiera pochybenie, považuje ho však za disciplinárny priestupok, nie trestný čin. Myslí si, že ide o pokračovanie vojny v polícii.

Vyšetrovateľa Národnej kriminálnej agentúry Pavla Ďurku obvinili z trestného činu marenia úlohy verejného činiteľa z nedbanlivosti, upozornil Denník N.

Prepustili ho a zastrelil sa

Obvinenie vzniesla policajná inšpekcia, ktorá sa dlhodobo venuje elitným vyšetrovateľom z tímu Očistec. Obvinenie súvisí so samovraždou spolupracujúceho obvineného Františka Böhma. Ten sa zastrelil krátko po tom, čo ho prepustili z väzby.

Ďurka mal príslušným orgánom nahlásiť, že Böhm má doma legálne držané zbrane. Zaistiť mu ich nemuseli, pretože bol obvinený z korupcie, nie násilnej trestnej činnosti. Ďurka podľa svojho advokáta Petra Kubinu zbrane neohlásil, lebo mal v tom čase veľa práce, o čom informoval aj inšpekciu.

Domov
Zdieľať
Diskusia