Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je PR správa spoločnosti HK Green.
18. októbra 2021, 15:30
Čas čítania 2:36
Sponzorovaný obsah

Nemáš v byte vhodné podmienky pre rastliny? Pozri sa, prečo skúsiť umelé náhrady

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Je jedno, či budú mať dostatok svetla a vlahy, stále zostanú rovnako krásne.

Štandardnou požiadavkou pri architektonickom návrhu je finálna vizualizácia vrátane parkovej úpravy a interiérovej zelene. Bez ohľadu na vkus budúcich majiteľov si totiž môžeš vyberať nie také rastliny, ktoré by boli tvarovo a farebne kompatibilné, ale iba tie, ktoré dokážu na danej lokácii prežiť a prosperovať. Ak však trváš na dodržaní farebnosti a tvarovosti, veľmi vhodnou alternatívou sa stávajú profesionálne imitácie rastlín.

Prinášame ti 10 dobrých dôvodov, prečo by si mal skúsiť profesionálnu umelú náhradu

HK Green
Zdroj: HK Green

Môže stáť aj v tmavom kúte

Asi prvým dobrým argumentom je nenáročnosť na životné prostredie. Umelá rastlina nepotrebuje pôdu, zavlažovanie, teplo ani svetlo. Dokážeš ju umiestniť do akéhokoľvek tmavého, zle vetraného kúta, rovnako ako na prudké slnko alebo do prievanu. Nevadí ani mierny mráz. Zostane rovnako krásna za akýchkoľvek okolností.

Zostávajú rovnaké

Umelá rastlina je celoročne farebne a tvarovo stála. Kvitne po celý rok, neopadá, neprerastie interiér, do ktorého bola navrhnutá, nezväčšuje korene, netreba ju presádzať. Tak ako ju umiestniš a upravíš, tak bude skrášľovať interiér navždy. Alebo do chvíle, kým ju neupravíš inak. Konáriky a listy je možné do určitej miery ohýbať a tvarovať.

Žiadni škodcovia

Nepotrebuješ vedieť, aké sú choroby či škodcovia tvojej rastliny. Profesionálnu náhradu nezničí dlhodobý odchod na dovolenku ani ročné obdobie. Nemusíš nikomu nechávať kľúče, aby sa o ňu postaral, ak ideš na dlhší čas preč z domova.

Rôzne kombinácie

Niekedy nie je možná inak veľmi pekná kombinácia rastlín, pretože sú konkurentmi v reálnom svete, neznášajú sa. To pri umelých náhradách nehrozí. Tu záleží len na tvojom vkuse.

HK Green
Zdroj: HK Green

Aj pre alergikov

Ani na vôňu, ani na peľ, ani na semená. Žiadne alergie ti pri umelých rastlinách nebudú znepríjemňovať život. Rastlinka môže voňať tak, ako uznáš za vhodné. Moderné profi imitácie voňajú ako originál, avšak bez alergénov.

Zdravotne neškodné

Súvisí to s predošlým bodom, ale pridružuje sa k tomu celá plejáda vlastností, pre ktoré nesmú byť živé kvety dlhodobo v ordináciách, pri nemocničných lôžkach, v domovoch pre seniorov. Pritom je viacerými výskumami dokázané, že zelená farba a rastliny všeobecne veľmi pozitívne vplývajú na ľudskú psychiku. Umelé náhrady do takýchto priestorov umiestniť možno.

Sú ekologickejšie

Ak by ľudia nekupovali živé a rezané kvety, bolo by ich na planéte menej alebo viac? Denne milióny kvetov zahynú, pretože splnili svoj účel – potešiť na výročie, sviatok alebo len tak, pre radosť. Asi chvíľku potrvá, kým prídeme na chuť darovaným umelým kvetom, ale spomenúť si na peknú chvíľu aj po roku, pretože kvietok stále rovnako skrášľuje izbu, stojí za zváženie.

HK Green
Zdroj: HK Green

Nelákajú hmyz

Umelé rastliny skrátka nelákajú hmyz. Žiadne včielky, otravné osy, mravce ani vošky. Len si tam tak pekne stoja a plnia svoje poslanie – skrášliť nám deň. Najmä v moderných, betónovo-sadrokartónových priestoroch dokážu zázraky.

Sú univerzálne

Môžeš ladiť interiér do zeleno-žltej a prispôsobiť tomu všetky rastliny. Ak časom zmeníš názor, vymeníš rastlinky a tie doterajšie daruješ, presunieš, odložíš. Do čias, než sa móda opäť vráti k zeleno-žltej a ty ich použiješ opäť. Sú ako umelý vianočný stromček. Jednoducho si len počkajú na svoju chvíľu, aby opäť zažiarili.

Ako je to s cenami? 

Na rovinu? Sú drahšie ako živé. Najmä profesionálne imitácie, ktoré nerozoznáš už ani na dotyk. Áno, je to tak, no len kým nezačneš zarátavať aj čas, starostlivosť, výmenu, životnosť rastlinky. Keď spočítaš naozaj všetky položky, často v nejakom časovom úseku vyjde umelá náhrada ako výhodnejší variant.

HK Green
Zdroj: HK Green

Že nič nenahradí naozajstnú živú rastlinu s jej vôňou, jemnosťou a „dušou“? Samozrejme, s tým súhlasíme aj my. Týchto 10 argumentov platí najmä v prípade, že živú rastlinku mať nemôžeš práve pre niektoré z vymenovaných dôvodov. Sú miesta alebo podmienky, kde nie je možné mať živý kvietok. A v takom prípade je naozaj lepšie a krajšie zvoliť profesionálnu náhradu ako pozerať na holé steny.

Najväčší výber profesionálnych imitácií rastlín je na portáli hk-green.sk, ktorý sa špecializuje práve na profi náhrady. Umelé stromy, rastliny, zelené steny, umelé kvety aj listy. Nájdeš tam skrátka široký výber, ktorý umožňuje doladiť do dokonalosti akýkoľvek interiér či záhradu. Záleží len na tvojich preferenciách a kreativite. 

Domov
Zdieľať
Diskusia