Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je PR správa spoločnosti ŠKODA AUTO Slovensko.
14. septembra 2021, 16:30
Čas čítania 2:31
Sponzorovaný obsah

Vedel si, že pápežovi môžeš počas jeho návštevy poslať odkaz? Urobiť tak môžeš aj cez svoj mobil

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Automobilka pripravila netradičnú platformu, pomocou ktorej môžeš pápežovi Františkovi odovzdať svoj odkaz online.

O tom, že na svoj presun po Slovensku si pápežská delegácia vybrala vozidlá značky Škoda, už asi vieš. Svätého Otca môžeš vidieť v novom elektrickom Enyaqu, prípadne v esúvečku Kodiaq. Škoda však pri príležitosti návštevy pápeža Františka myslela aj na tých, ktorí sa so Svätým Otcom nemôžu stretnúť naživo. Pre ľudí, ktorí sa chcú spojiť s pápežom, preto prichystala unikátnu platformu www.pozdravpapezovi.sk, vďaka ktorej budeš môcť aj ty pápežovi poslať svoj osobný či podporný odkaz.

Papez
Zdroj: SITA

Pozdrav pápežovi v rozšírenej realite

Platforma je dokonca dostupná aj pre zahraničných veriacich, a to v anglickej mutácii. „Uvedomujeme si, že nie každý sa bude môcť stretnúť so Svätým Otcom, a preto sme vytvorili špeciálnu platformu www.pozdravpapezovi.sk, prostredníctvom ktorej majú ľudia z celého sveta možnosť zanechávať Svätému Otcovi svoje odkazy a byť k nemu tak o čosi bližšie. Odkazy sa budú zobrazovať na virtuálnom 3D modeli ŠKODA ENYAQ iV, ktorý je zároveň súčasťou flotily vozidiel, na ktorých sa pápež František bude na Slovensku prepravovať. Veľmi si vážime, že značka ŠKODA získala dôveru od apoštolskej nunciatúry a môže tak pápežskej delegácii poskytnúť bezpečný presun v rámci Slovenska,“ povedal Roman Rajtár, vedúci marketingu spoločnosti ŠKODA AUTO Slovensko.

Osobné pozdravy či priania pre Svätého Otca si tak budeš môcť pozrieť nielen na 3D modeli na webovej stránke www.pozdravpapezovi.sk, ale vďaka rozšírenej realite (AR) aj naživo na reálnych vozidlách ŠKODA ENYAQ iV. Stačí, ak napíšeš svoj odkaz na webovú stránku, namieriš svoj smartfón či tablet na ktorýkoľvek model ŠKODA ENYAQ iV a odkazy či pozdravy pre pápeža Františka sa tak zobrazia priamo na skutočnom vozidle stojacom pred tebou.

Pri tejto príležitosti bude špeciálne elektrické SUV vystavené od 13. do 19. septembra pri nákupnom centre Eurovea v Bratislave a od 14. do 19. septembra pred košickým Auparkom, kde si môžeš vyskúšať rozšírenú realitu priamo na svojom telefóne. Obrázok modelu ENYAQ iV s individuálnymi pozdravmi budeš môcť následne zdieľať na sociálnych sieťach. Po návšteve Svätého Otca na Slovensku odovzdá ŠKODA AUTO Slovensko všetky pozdravy od ľudí aj apoštolskej nunciatúre.

škoda, pápež
Zdroj: ŠKODA AUTO Slovensko

Na presun využíva flotilu áut Škoda

Svätý Otec sa počas návštevy po Slovensku presúva na modeloch značky ŠKODA. Pápežská delegácia si vybrala hneď štyri vozidlá, a to konkrétne dvojicu esúvečiek KAROQ a dvojicu elektromobilov ENYAQ iV. Všetky autá prešli špeciálnou úpravou na základe špecifikácií požadovaných Vatikánom. No a práve v poslednom menovanom, teda bezemisnom vozidle ENYAQ budeš môcť pápeža Františka vidieť najčastejšie.

  

„Návšteva Svätého Otca v ktorejkoľvek krajine vo svete je mimoriadna udalosť a prináša so sebou nádej, ktorá je potrebná obzvlášť v týchto časoch. O to viac si ceníme, že nám apoštolská nunciatúra na Slovensku prejavila dôveru a značka ŠKODA AUTO tak môže po návšteve Írska v roku 2018 opäť zabezpečovať prepravu pápeža Františka, tentoraz počas jeho pobytu na Slovensku. Na účely mobility Svätého Otca sme pápežskej delegácii poskytli dva špeciálne upravené modely elektrického SUV ŠKODA ENYAQ iV. Bezemisnú a ekologickú jazdu na čisto elektrickom SUV doplnia aj dve vozidlá ŠKODA KAROQ,“ uviedol Jaroslav Hercog, riaditeľ spoločnosti ŠKODA AUTO Slovensko.

Špeciálne úpravy pre Vatikán

Vozidlá, ktorými sa bude pápežská delegácia presúvať po Slovensku, sú špeciálne upravené podľa požiadaviek Vatikánu. Aby si mohol na Svätého Otca lepšie vidieť, štandardne tónované zadné okná sú nahradené priehľadným sklom. Na predných blatníkoch na strane spolujazdca sú umiestnené chrómované držiaky, ktoré počas ciest nesú vatikánsku vlajku. Na krytoch vonkajších zrkadiel sa zas nachádza oficiálne logo pápežovej návštevy na Slovensku. Súčasťou požiadaviek Vatikánu bola tiež inštalácia dodatočného držadla v interiéri vozidiel pre komfortnejšie vystupovanie Svätého Otca. Všetky autá sú v čiernej metalíze a majú čierny interiér. Mimochodom, vedel si, že všetky autá nesú vatikánske EČV?

Škoda, Enyaq iV, Pápež František,
Zdroj: ŠKODA AUTO Slovensko

Hlava katolíckej cirkvi cestuje v špeciálne upravených vozidlách tradičného českého výrobcu už po druhý raz. Značka ŠKODA AUTO poskytla Svätej stolici štyri modely ŠKODA RAPID SPACEBACK počas dvojdňovej návštevy pápeža Františka v Írsku v rámci Svetového stretnutia rodín v roku 2018 v Dubline.

Domov
Zdieľať
Diskusia