Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je PR správa spoločnosti Red Bull.
2. septembra 2021, 18:04
Čas čítania 0:51
Sponzorovaný obsah

Žiaden rodinný medailónik o Rytmusovom živote. Dokument Tempos ti na Netflixe ukáže históriu slovenského hip-hopu

Žiaden rodinný medailónik o Rytmusovom živote. Dokument Tempos ti na Netflixe ukáže históriu slovenského hip-hopu
Zdroj: Red Bull Media House
FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Dokument mapuje 30-ročnú kariéru jednej z najväčších ikon domácej hip-hopovej scény.

Red Bull nie je známy len podporou športovcov a adrenalínových športov, ale angažuje sa aj v hudobnom priemysle. Dôkazom toho bol prvý celovečerný film, ktorý dokonca uviedli do kín vo februári 2020. Venoval sa histórii a vývoju slovenskej hiphopovej kultúry, pričom príbeh prerozprávalo práve jedno z najväčších mien, ktoré túto kultúru tvorili a formovali. 

Tempos
Zdroj: Red Bull Media House

Tentoraz Red Bull siahol po spolupráci s Rytmusom a na streamovaciu platformu Netflix priniesol dokument o 30-ročnej kariére slovenského repera. „Mojich 30 rokov v rape. Žiadny rodinný medailónik o mojom pôvode a stratenom biologickom tatkovi. Staré zábery, ktoré neboli nikde doteraz zverejnené. Zmapovaná moja hudobná kariéra od úplnej nuly až po to, kým som dnes. Prehry, výhry a fakty,“ zhodnotil dokument Rytmus.

Tempos, Rytmus
Zdroj: Red Bull Media House

Produkovať tento film je pre náš tím splnený sen. Vyrastali sme na skladbách od Rytmusa. Ako štáb do filmu vkladáme veľa energie a srdce fanúšika. Veríme, že to bude cítiť aj divák,“ vyjadril sa jeden z troch režisérov Nazarij Kľujev. „Film je najmä o Rytmusovej 30-ročnej hudobnej kariére. Zároveň sa však na pozadí jeho tvorby snažíme vyrozprávať objektívne slovenské rapové dejiny. Ide o moderný hudobný dokumentárny film,“ doplnil producent z Toxpro.

Film Tempos si môžeš od začiatku septembra pozrieť na platforme Netflix. Navyše, ak by sa ti málilo, na webe redbull.sk nájdeš ďalšie fotky či epizódy zo zákulisia natáčania filmu.

Tempos
Zdroj: Red Bull Media House
Domov
Zdieľať
Diskusia