Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. augusta 2021, 13:33
Čas čítania 0:46
Viktor Kniš

„Je to výborný nápad – ako všetky nápady Igora Matoviča,“ uťahuje si ironicky Slovák z očkovacej lotérie v ankete RTVS

NEWS OČKOVANIE
Uložiť Uložené

Matovičov rezort spustil očkovaciu lotériu. Zapojili sa síce už stovky tisíc Slovákov, je však otázne, či bude mať finančná stimulácia požadovaný efekt.

Očkovaciu lotériu z dielne ministerstva financií sprevádzalo niekoľko komplikácií pri spustení, zároveň mnohí nie sú spokojní s komplikovanou cestou, ktorá vedie k zisku vysokých prémií.

V konečnom dôsledku môže teda tento projekt nerozhodnutých nezaočkovaných skôr odradiť. RTVS sa ľudí v Bratislave pýtala, či sa už do súťaže prihlásili, pričom oslovili aj mladého muža. Ten zareagoval natoľko trefne, že sa na jeho reakcii zabávajú aj na Zomri. „Je to výborný nápad – ako všetky nápady Igora Matoviča,“ povedal verejnoprávnej televízii. Keď sa ho redaktor opýtal, či to myslí ironicky, dodal, že „trochu viac“ áno. 

Mnohí ďalší diskutujúci pod videom sa v odpovedi Slováka našli. Niektorí si myslia, že ide o prevteleného Igora Matoviča, a iróniu zjavne nepochopili, video však za pár hodín nazbieralo desiatky tisíc pozretí a tisícky reakcií. 

Odporúčané
Údajného sponzora Smeru a kamaráta Roberta Fica obvinili v korupčnej kauze, NAKA opäť zasahuje Údajného sponzora Smeru a kamaráta Roberta Fica obvinili v korupčnej kauze, NAKA opäť zasahuje 4. augusta 2021, 10:22

Matovičov rezort spustil očkovaciu lotériu v nedeľu večer. Do pondelka sa podľa jeho slov zapojilo približne 160-tisíc Slovákov, čo je len malý zlomok zaočkovaných. Prvé žrebovanie bude 15. augusta, výhry sú od tisícov až po desaťtisíce eur. Peniaze pošle ministerstvo financií priamo na účet výhercu, avšak v zdanenej forme. Daň z výhry je 19 %. Ak sa chce niekto uchádzať o vysoké výhry, musí sledovať RTVS, poznať unikátne heslo a dvihnúť telefón. 

 

Domov
Zdieľať
Diskusia