Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. augusta 2021, 10:22
Čas čítania 1:16
Viktor Kniš

Údajného sponzora Smeru a kamaráta Roberta Fica obvinili v korupčnej kauze, NAKA opäť zasahuje

NEWS NÁRODNÁ KRIMINÁLNA AGENTÚRA
Uložiť Uložené

Obvinenie sa týka kauzy Mýtnik.

Oligarchu a údajného sponzora strany Smer-SD Miroslava Výboha podľa informácií Denníka N obvinili v kauze Mýtnik.

Národná kriminálna agentúra podľa denníka od skorého rána v tejto súvislosti zasahuje a zadržala niekoľko osôb. 

Kauza sa týka údajných podvodov pri zakázkach v súvislosti s digitalizáciou finančnej správy za niekoľko desiatok miliónov eur. Medzi spolupracujúcich obvinených sa zaradil aj bývalý šéf finančnej správy František Imrecze, ktorého pred pár dňami prepustili z väzby. 

Podľa Denníka N je medzi zadržanými aj Lenka Wittenbergová, ktorá nastúpila na čelo finančnej správy po Imreczem. Vraj zadržali aj bývalého štátneho tajomníka radko Kuruca. 

Odporúčané
Pellegrini údajne zobral úplatok 150-tisíc eur, tvrdia Suchoba a Imrecze Pellegrini údajne zobral úplatok 150-tisíc eur, tvrdia Suchoba a Imrecze 7. júla 2021, 9:05

Imrecze: Pellegrini zobral úplatok cez Výboha

František Imrecze opísal vyšetrovateľom situáciu, ako si prišiel od súčasného šéfa strany Hlas-SD žiadať politickú podporu pre tieto zákazky. Pellegrini vraj na tomto stretnutí šéfa finančnej správy upozornil, že digitalizácia bude potrebovať rozsiahlu legislatívnu podporu.

„Tak isto sa ma spýtal, či je Michal Suchoba ochotný finančne podporiť, aby sa táto legislatívna zmena zrealizovala, teda konkrétne mal na mysli províziu za to, že bude táto legislatívna zmena zrealizovaná,“ údajne povedal vyšetrovateľom Imrecze. Aktualitydisponujú informáciou, že úplatok volebná jednotka Smeru prijala cez oligarchu Miroslava Výboha. 

O údajnom úplatku pre Petra Pellegriniho vypovedá aj podnikateľ Michal Suchoba, ktorý tvrdí, že osobne odniesol Výbohovi 150-tisíc eur v 500-eurových bankovkách v krabici od luxusného šampanského. Výboh vraj na ďalšom stretnutí povedal, že „Pelle ďakuje“. 

Čo má Výboh so Smerom?

Na vzťah medzi Robertom Ficom a podnikateľom Miroslavom Výbohom ukázal ešte v roku 2014 český lobista Marek Dalík. Pred súdom o Výbohovi hovoril ako o Ficovom dôverníkovi.

Podľa bývalého príslušníka SIS Petra Tótha, ktorý bol korunným svedkom aj v prípade vraždy Jána Kuciaka a kauze zmenky, sa Robert Fico a Robert Kaliňák opakovane stretávali na súkromnom poschodí hotela Hilton s údajnými sponzormi strany Smer, vrátane Miroslava Výboha. 

Odporúčané
Ako polícia od volieb stíha poslancov od Matoviča, Kollára aj Pellegriniho rad-radom Ako polícia od volieb stíha poslancov od Matoviča, Kollára aj Pellegriniho rad-radom 7. mája 2022, 16:30

Poslanec Robert Fico ešte ako predseda vlády v roku 2014 priznal, že je oligarcha Miroslav Výboh jeho osobný priateľ. Zároveň poprel prepojenia na stranu Smer. „Nikdy pán Výboh nebol sponzorom Smeru,“ povedal vtedy Fico.

Domov
Zdieľať
Diskusia