Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je PR správa spoločnosti Budvar.
5. augusta 2021, 10:39
Čas čítania 1:11
Sponzorovaný obsah

V Bratislave vznikne Republika piva. Na Duláku nájdeš jedinečné miesto pre milovníkov piva plné prekvapení

GASTRO
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov
a chcem zobraziť obsah
späť na hlavnú stránkuSpäť

Ak máš rád zábavu, kvalitu a dobré pivo, v Republike piva budeš na správnom mieste.

Začneme trochou geografie. Nie, nebudeme sa ťa pýtať, kde leží spomínaná Republika piva, lebo tu by ti ani Google nepomohol. Zemepisná otázka znie: Vieš, kde je český národný pivovar? A bonusová otázka: Vieš, aké pivo varí?

Pokiaľ je tvoja odpoveď na prvú otázku „České Budějovice“ a na druhú „Budvar“, pripočítaj si dva body. Svetovo uznávaný Budweiser Budvar sa v Budějoviciach varí už od roku 1895 a po celé tie roky sa zachováva pravidlo varenia výlučne z lokálnych surovín. Pod pivovarom vyviera v hĺbke 300 metrov voda, ktorá sa kvalitou vyrovná dojčenskej, k nej sa pridávajú celé hlávky žateckého chmeľu, teda žiadne granuly, a jačmenný slad tiež pochádza z historického zdroja – z Hanej na Morave.

Budvar
Zdroj: Budvar

Pre svoje pivo má český národný pivovar toľko ležiackych tankov, že pivko v nich môže dozrievať tak dlho, ako potrebuje, aby z nich na konci dňa vyšli ležiaky Budweiser Budvar Original – svetlý ležiak, Budvar 33 – horký ležiak, Budvar Tmavý – tmavý ležiak, Budvar Výčepní – „light desiatka“, Budvar Nealko a Budvar Reserve – exkluzívny, 200 dní odležaný svetlý ležiak.

Budvar
Zdroj: Budvar

Možno si toto všetko už vedel, veď Budweiser Budvar patrí aj u nás medzi obľúbené pivá. Novinkou však je, že český národný pivovar ti teraz posiela pozdravy z Republiky piva a pozýva ťa do krajiny, kde pivo rastie na stromoch a kde si budeš môcť svoj obľúbený Budvar vychutnať spolu s kamarátmi. A ak si ho ešte neochutnal, práve v Republike piva sa ti naskytne skvelá príležitosť, ako to napraviť. Pokiaľ ti teraz v hlave nabiehajú otázky, odpovieme ti ešte skôr, než sa stihneš opýtať.

  • Kde bude Republika piva? V Bratislave na Dulovom námestí.
  • Kedy ju môžeš navštíviť? Od štvrtka 12. augusta od 16.00 h až do nedele 15. augusta do 16.00 h.
  • Čo ťa tu čaká? Vychladený Budvar, pivo, ktoré rastie na stromoch, originálne prekvapenia a kopec zábavy.
  • Kde sa dozvieš viac? Na výber máš FB Budweiser Budvar Slovensko alebo IG Budvarsk a určite sa pridaj aj na FB event Vychutnaj si Budvar v Republike piva
Domov
Zdieľať
Diskusia