Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je PR správa spoločnosti 4F.
23. júla 2021, 16:30
Čas čítania 1:47
Sponzorovaný obsah

Pri tvorbe oblečenia pre slovenský olympijský tím sa návrhári inšpirovali počasím, ale aj japonskými tradíciami

ŠPORT
Uložiť Uložené

Letná olympiáda štartuje, pozri sa, v akých kúskoch nastúpi náš olympijský tím.

Olympiáda patrí k jedným z najsledovanejších podujatí. Stovky miliónov ľudí po celom svete sledujú najlepšie športové výkony online, v televízii alebo priamo na mieste a inak to nebude ani tentoraz. Niet preto divu, že sa myslí skutočne na každý detail, či už z hľadiska organizácie, výberu športovcov, ale i toho, čo majú oblečené.

Olympijské kolekcie oblečenia pre tímy jednotlivých krajín vytvárajú spravidla na mieru ich spriaznené športové značky. V našom prípade sa tejto úlohy chopili dizajnéri oficiálneho partnera Slovenského olympijského a športového výboru – športovej značky 4F.  4F oblieka našich športovcov spojených pod olympijskými kruhmi už niekoľko rokov a do Tokia ošatila okrem našej reprezentácie aj ďalších sedem národných tímov z Európy.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa 4F official account (@4f_official)

Táto zahraničná značka pritom navrhla slávnostné, neformálne i športové oblečenie na hry v Tokiu, ktoré budeš môcť vidieť už na otváracom ceremoniáli, v olympijskej dedine, počas výkonov športovcov či napríklad aj v obchodoch 4F v Bratislave a Banskej Bystrici a v e-shope 4F, kde sú k dispozícii oficiálne repliky týchto jedinečných kúskov. Vybrať si môžeš z viacerých štýlov tričiek, mikín, šortiek a nohavíc. Nájdeš tu aj bundy, kabáty či dokonca batoh alebo šiltovku, aké nosia naši olympionici práve teraz v Tokiu.

4F
Zdroj: REFRESHER

Kolekcia, ktorá bola vytvorená špeciálne pre tohtoročné hry, stavia na kontrasty intenzívnej kobaltovomodrej, sýtej červenej a opticky bielej farby. Paletu dopĺňa námornícka modrá, ktorá škálu farieb zjemňuje. Návrhári 4F sa inšpirovali hostiteľskou krajinou hier, ktorá je známa súladom tradícií s technologickým futurizmom. Japonská estetika, ktorá inšpirovala dizajnérov, sa prejavuje v geometrických štruktúrach a orientálnych strihoch. Na niektorých kúskoch výbavy našich športovcov zároveň dominuje motív kruhu symbolizujúci vychádzajúce slnko, ktorý Japonsko charakterizuje. Neprehliadnuteľné sú aj piktogramy znázorňujúce rôzne olympijské disciplíny. Ide o odkaz na olympijské hry, ktoré hostilo Tokio pred 57 rokmi.

Takto vyzerá oblečenie zo slávnostného ceremoniálu olympiády v Tokiu. Dizajnéri sa pri návrhu kúskov, ktoré predviedli vodní slalomári Jakub Grigar a Eliška Mintálová, inšpirovali orientálnymi strihmi.
Takto vyzerá oblečenie zo slávnostného ceremoniálu olympiády v Tokiu. Dizajnéri sa pri návrhu kúskov, ktoré predviedli vodní slalomári Jakub Grigar a Eliška Mintálová, inšpirovali orientálnymi strihmi. Zdroj: SOŠV

Slovenských športovcov by na olympijských hrách v Tokiu nemali prekvapiť ani japonské horúčavy či premenlivé poveternostné podmienky. Toto bol jeden z hlavných aspektov, na ktoré pamätali návrhári športového oblečenia pri výbere materiálov a technológií. Vysoká priedušnosť a štruktúra, ktorá umožňuje rýchlejšie sušenie v porovnaní s bežnými látkami, sa stará o optimálnu termoreguláciu, ako aj ochranu pred UV žiarením v teplom a vlhkom počasí. Vzhľadom na tokijské podnebie bola znížená aj hmotnosť tkanín, tie sú odolné a pružné a majú všetky potrebné funkčné vlastnosti. Skrátka, oblečenie musí v prvom rade podporovať výkon a byť maximálne komfortné.

Pre Slovenský olympijský a športový výbor aj 4F je však nemenej dôležitá aj trvalá udržateľnosť. Viaceré tkaniny sú vyrobené z recyklovaných materiálov, napríklad recyklovaných fliaš.

Kolekcia Olympiada
Zdroj: 4F

4F je značka, ktorá ponúka kvalitné športové oblečenie a doplnky. Jej poznávacím znakom je kvalita, technológia a módne látky v kombinácii s moderným dizajnom. Výrobky tejto športovo zameranej značky sú ideálne na tréningy, ako aj na každodenné nosenie. Značka zároveň už vyše 13 rokov podporuje profesionálnych športovcov a amatérov v rôznych športových disciplínach ako behanie, cyklistika, fitnes, lyžovanie a tenis.

Domov
Zdieľať
Diskusia