Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. júla 2021, 6:36
Čas čítania 0:41
Richard Bonde

39-ročný muž zviazal plachty, spustil ich z okna ako lano a ušiel z karantény

ZAUJÍMAVOSTI KORONAVÍRUS
Uložiť Uložené

Polícia muža vypátrala, no nemala ho za čo stíhať.

39-ročný Austrálčan, ktorý musel ísť po príchode do svojho štátu do karantény, bol obvinený z úteku z izolačného zariadenia. V noci zviazal dohromady niekoľko plachiet, spustil ich z otvoreného okna ako lano a zo zariadenia ušiel.

Odporúčané
Fero Joke, Vec, Jano Gordulič aj Zuzana Čaputová: niektoré zastávky bratislavskej MHD budú hlásiť známe osobnosti. Pozri si zoznam Fero Joke, Vec, Jano Gordulič aj Zuzana Čaputová: niektoré zastávky bratislavskej MHD budú hlásiť známe osobnosti. Pozri si zoznam 21. júla 2021, 17:36

Podľa informácií tamojšej polície mal byť muž v karanténe minimálne jeden deň, pretože priletel z austrálskeho štátu Queensland s neplatným potvrdením o prekročení hraníc. Prikázali mu, aby buď odišiel zo Západnej Austrálie do 48 hodín, alebo bude v karanténe a dá sa otestovať.

australia, karantena, plachty
Zdroj: Western Australia Police

Keďže muž nedokázal svoju karanténu strpieť a zároveň si nemohol dovoliť premrhať ďalšie dni života, rozhodol sa z miesta izolácie ujsť tak, aby ho pri tom nikto nevidel. Pravdupovediac, aj sa mu to podarilo.

Zanechal však za sebou jednoznačné stopy – obrovské lano poskladané z posteľnej bielizne, ktoré trčalo priamo z jeho izby, priviazané tak, aby sa po ňom dalo spustiť. Austrálska polícia po ňom preto začala pátrať.

australia, karantena, plachty
Zdroj: Western Australia Police
Odporúčané
Väčšiu blbosť nepoznám, povedal Matovič. Nechce, aby internetovú očkovaciu kampaň pre dôchodcov robila Gizka Oňová Väčšiu blbosť nepoznám, povedal Matovič. Nechce, aby internetovú očkovaciu kampaň pre dôchodcov robila Gizka Oňová 21. júla 2021, 13:44

Eventuálne stíhanie však zastavili, pretože porušenie tohto obmedzenia sa podľa žiadneho austrálskeho zákona nedá trestať. 39-ročný muž sa teda po svojom „hrdinskom čine“ nestal len šťastným človekom na slobode, ale aj legendou internetu.

Domov
Zdieľať
Diskusia