Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. júla 2021, 12:26
Čas čítania 1:14
Martin Mičuda

27-ročný mladík prerobil Porsche 911 Turbo S na 830-koňovú terénnu beštiu. Vznikne 40 kusov za pol milióna eur

27-ročný mladík prerobil Porsche 911 Turbo S na 830-koňovú terénnu beštiu. Vznikne 40 kusov za pol milióna eur
Zdroj: Marc Philipp Gemballa
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY PORSCHE
Uložiť Uložené

Pod výtvorom je podpísaný nemecký úpravca Marc Philipp Gemballa.

Zákulisné správy hovoria o tom, že samotné Porsche pripravuje akúsi outdoorovú verziu slávneho modelu 911. Kým však niečo podobné príde, vznikol takýto model z inej dielne. Pojem Gemballa ti pravdepodobne niečo hovorí, pretože takýto názov nesie známa tuningová spoločnosť. Výtvor, na ktorý sa pozeráš, však nevznikol pod jej taktovkou. Terénnu 911-ku s názvom Marsien totiž predstavuje firma Marc Philipp Gemballa, ktorú vlastní 27-ročný syn zakladateľa Gembally. 

Akýsi novodobý nástupca dakarského špeciálu Porsche 959 vychádza z aktuálnej generácie modelu Porsche 911 Turbo S, pod jeho dizajn sa pritom podpísal známy nadšenec Porsche Alan Derosier. Marsien tak disponuje karbónovou karosériou pripomínajúcou pretekárske vozidlá zo slávneho Dakaru. Základný skelet a charakteristická silueta strechy sa nemení, dôkladnou prestavbou však prešla predná a zadná časť s klenutým spojlerom. Auto stojí na 19" terénnych pneumatikách vpredu a 20" vzadu, v cestnej špecifikácii má však 20 a 21" obutie.

Marc Philipp Gemballa, Marsein, Porsche, 911,
Zdroj: Marc Philipp Gemballa

Tým najpodstatnejším je dôkladne upravený podvozok. Vyvíjala ho renomovaná firma KW Automotive, ktorá Marsien prispôsobila nielen na jazdu po bežných cestách, ale aj v teréne. V závislosti od podmienok je tak možné regulovať svetlú výšku v rozmedzí od 120 až po 250 mm. 

Domov
Zdieľať
Diskusia