Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. júna 2021, 20:49
Čas čítania 0:50
Dominik Vetrák

Stalker 2 vyjde v roku 2022. Hrateľnosťou so sci-fi elementmi pripomína skôr Metro

Stalker 2 vyjde v roku 2022. Hrateľnosťou so sci-fi elementmi pripomína skôr Metro
Zdroj: GSC Game World
TECH STALKER 2
Uložiť Uložené

Stalker 2 ukazuje hrateľnosť, nádhernú grafiku aj sci-fi prvky.

Počas E3 Xbox konferencie sme videli viacero hier, ktoré nevytvárajú priamo štúdiá od Microsoftu či Bethesdy (Microsoft kúpil Bethesdu minulý rok). Jednou z nich je aj skvelo vyzerajúci Stalker 2. Dnes sme konečne videli poriadnu dávku gameplayu a musíme sa priznať, že keby nám niekto povedal, že ide o next-gen Metro, asi mu uveríme.

Hry majú podobný postapokalyptický koncept s príbehom odohrávajúcim sa na východe Európy, so sci-fi elementmi a s viacerými akčnými pasážami. Niet sa teda čomu čudovať, že Stalker 2: Heart of Chernobyl vyzerá ako ďalšie Metro (čo však vôbec nie je na škodu). 

Odporúčané
Recenzia: Ratchet & Clank: Rift Apart – je to skutočne najkrajšia hra na svete, na ktorú sa nechytá nič iné? Recenzia: Ratchet & Clank: Rift Apart – je to skutočne najkrajšia hra na svete, na ktorú sa nechytá nič iné? 8. júna 2021, 16:00

O vývoj sa stará štúdio GSC Game World. To vytvorilo všetky pôvodné tituly vydané na PC a plánovalo aj dvojku. Tú však zrušilo ešte v roku 2010, následne sa rozpadlo aj štúdio (mnohí talentovaní vývojári odišli do 4A Games a vytvorili sériu Metro). 

Dnes tvorí štúdio značne odlišná vrstva vývojárov a jej plody si vyskúšame už 28. apríla, keď Stalker 2 vyjde na PC a Xbox Series X/S (na Playstation 5 vyjde hra neskôr). Na Xbox Series X bude podporovať ray-tracing a 4K, no rátame s tým, že ponúkne aj voľbu hrať v 60 fps na úkor menej kvalitnejších detailov. 

P. S.: Hru budeš môcť prejsť už v deň vydania aj cez Xbox Game Pass. Ak si teda službu predplácaš, nového Stalkera si zahráš „zadarmo“.

Späť
Zdieľať
Diskusia