Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. mája 2021, 10:16
Čas čítania 0:47
Viktor Kniš

Holanďania majú výsledky experimentu z hromadných akcií. Vírus sa na nich šíri minimálne, stačí dodržiavať pravidlá

Holanďania majú výsledky experimentu z hromadných akcií. Vírus sa na nich šíri minimálne, stačí dodržiavať pravidlá
Zdroj: Unsplash/Baptiste MG/volně k užití
NEWS KONCERTY KORONAVÍRUS
Uložiť Uložené

Jednou z udalostí, na ktorej vedci pozorne sledovali šírenie koronavírusu, bola aj minulotýždňová Eurovízia. Výsledky ukázali, že účasť ľudí na kultúrnom podujatí automaticky neznamená nebezpečie.

Koncerty, divadelné hry, športové podujatia, ale aj konferencie či hudobné festivaly nie sú pre šírenie koronavírusu takou hrozbou, ako verejnosť doteraz predpokladala. Dokázal to veľký experiment v Holandsku, kde počas posledných týždňov a mesiacov vedci sledovali, ako sa pandémia šíri v rámci špecifických formátov udalostí s veľkým počtom ľudí, ktorí sa nemusia správať predvídateľne.

Z výsledkov vyplýva, že stačí dodržiavať niekoľko základných pravidiel a šírenie vírusu sa dá minimalizovať natoľko, že ani počas pandémie neexistuje dôvod na absolútne vyradenie verejnosti z účasti na kultúrnych, resp. športových podujatiach. 

Návštevníci museli dodržiavať len niekoľko základných požiadaviek. Museli mať najviac 24 hodín starý rýchlotest, aplikáciu v telefóne a rúško.

Domov
Zdieľať
Diskusia